Насловна Мозаик ИААФ: На Олимпијске игре може да иде само један руски атлетичар

ИААФ: На Олимпијске игре може да иде само један руски атлетичар

0
ПОДИЈЕЛИ

За сада само један руски атлетичар може да прође процедуру разматрања пријаве за учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, с обзиром на строгост критеријума за избор, изјавио је председник Међународне атлетске федерације (ИААФ) Себастијан Коу.

ИААФ је раније саопштио да су руски атлетичари који су спремни да наступе на Олимпијским играма ове године у Рио де Жанеиру дужни да докажу да су „чисти“ и да се до 4. јула пријаве за учешће.

Међународна федерација инсистирала је да они наступају као неутрални спортисти. У том случају, након одобрења ИААФ-а, Руси морају да добију и позив од МОК-а.

„Руски атлетичари, уколико желе да наступају на Олимпијским играма, треба да буду ван система, ван своје земље, да бисмо могли да проверимо да ли су чисти од допинга и слободни од штетних утицаја. За сада може да се говори само о једном случају (једној пријави)“, изјавио је Коу и додао да се ради о тркачици Јулији Степановој.

ИААФ је 17. јуна потврдио дисквалификацију Руске атлетске федерације и суспензију руских спортиста са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру. Након тога је МОК препоручио међународним федерацијама да одлуке о дозволи за учешће спортиста на Олимпијским играма доносе појединачно.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here