Насловна Политика „Хвала Шпанији на подршци Србији за КиМ“

„Хвала Шпанији на подршци Србији за КиМ“

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Србије Томислав Николић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Шпаније у Београду Мигела Фуертеса Суареса.

tomislav-nikolic

Николић је пренео захвалност Шпанији на подршци европским интеграцијама Србије и на принципијалном ставу непризнавања  независности  тзв.Косова.

Односи Србије и Шпаније, засновани на узајанмом поштовању и неговању заједничких вредности, веома су добри и пријатељски, рекао је Николић и додао да је жеља Србије да са Шпанијом настави да унапређује блиске односе.

Изузетно ценимо разумевање и активну подршку Шпаније процесу европских интеграција Србије, које су наш главни спољнополитички приоритет“, рекао је Николић.

Председник Србије је изразио захвалност Шпанији на континуираном, принципијалном ставу непризнавања једнострано проглашене независности  тзв.Косова.

У оквиру решавања комплексног питања Косова и Метохије кроз дијалог Београда и Приштине, Република Србија је посвећена постизању праведног и трајног решења, које ће допринети очувању стабилности и безбедности у нашем региону и Европи“, рекао је Николић.

„Србија никад неће признати једнострано проглашену независност Косова и Метохије“, нагласио је Николић и изразио наду да ће по том питању и даље имати разумевања и подршку Шпаније.

Шпански амбасадор је рекао да акредитиве које данас уручује председнику прати порука пријатељства и наклоности краља Шпаније и председника владе уз жеље за даље унапређење изванредних односа две земље и два народа.

„Шпанија са одушевљењем учествује у процесу приближавања Србије Европској унији и, премда свесна колико је тај процес понекад комплексан, испуниће своју улогу пријатеља и партнера Србије на том путу“, рекао је Суарес.

Географска раздаљина не представља препреку да Шпанци, који све чешће долазе у Србију било пословно било туристички, буду примани срдачно и пријатељски, рекао је он и изразио наду да и Шпанци на исти начин дочекују Србе који долазе у Шпанију.

Према његовим речима, на трговинском и привредном плану постоји простор на коме би амбасада Шпаније у Србији и амбасада Србије у Шпанији могле да продубе свој рад, нудећи канал сарадње којим би се увећало присуство пословних људи и инвеститора на добробит обе земље.

„Постоји клима сигурности и поверења која гарантује узајамно приближавање у сфери економије“, истакао је шпански амбасадор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here