Насловна Политика Хусовић: ДПС је наш природни партнер, у власт би требало да уђе...

Хусовић: ДПС је наш природни партнер, у власт би требало да уђе и СНП

3
ПОДИЈЕЛИ

rafet_husovic

Предсједник Бошњачке странке Рафет Хусовић казао је да је та партија природни коалициони партнер са ДПС-ом. Он је рекао да би у власт у Петњици требало да уђе и СНП.

Хусовић је казао да уколико дође до распада коалиције Демократске партије социјалиста и Социјалдемократске партије СДП на државном нивоу, да је Бошњачка странка у том случају ближа савезу са ДПС-ом.

“Ми смо природни коалициони партнери са ДПС-ом, сматрам да би природније било да градимо коалицију са ДПС-ом у којој заиста прижељкујемо СДП, па зашто не и СНП? Али ћу подсјетити да је стратешки циљ и програм БС-а и сарадња са ДПС-ом због тога што се залажемо за НАТО савез“, рекао је Хусовић у емисији Жива истина.

Према његовим ријечима, такав став потврђују избори у Петњици, гдје су већ почели договори о формирању локалне власти између ДПС-а и БС-а.

БС сматра, додаје Хусовић, да би у ту власт требало да уђе и СНП.

“Мислим да је јако важно да ова прва власт у Петњици покаже да има разумијевања посебно за грађане, да не воде рачуна само представници политичких партија о својим функцијама и положајима, него да сви дамо допринос из својих позиција да Петњица заживи“, истакао је Хусовић.

Он додаје да је БС свјесна своје позиције у Петњици, гдје су освојили четири мандата.

„ДПС може градити власт у тој општини са другим странкама. То нећу оцјењивати“, рекао је он.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Тачно Хусовићу ! Искрен човек, да! Да уђе у власт и СНП па и ДФ, једна струја. Ми не видимо неку разлику између опозиције и власти већ двадесет и више година!

  2. 0
    0

    SNP je desna ruka DPS-a bila i biće sa Peđom Bulatovićem na čelu, ona ,,prva ljubav“ koja zaborava nema, a i ostali koji su bili pioniri DPS-a, mladi izviđači, da se iz srpskih stranaka vrate matičnoj struju, časnije je tako!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here