Насловна Друштво Хрватски посланик хвалио НДХ: Партизани терористи попут Црвених Кмера

Хрватски посланик хвалио НДХ: Партизани терористи попут Црвених Кмера

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланик хрватског сабора Жељко Гласновић је у Аустралији хвалио НДХ, док је партизане прогласио терористима, преноси данас хрватски лист „Индекс.хр“.

„Ти Црвени Кмери, они никада нису жељели хрватску државу. Некад су ходочастили у Београд, сад иду у Брисел“, рекао је Гласновић на трибини „Куда иде Хрватска“ у Аустралији на којој је разговарао са хрватским емигрантима.

На питање емигранта: „У НДХ је био поздрав ‘За дом спремни’, и новац се звао куна. Како то да Милорадима Пуповцима смета поздрав, а не куна?“, Гласновић је одговорио да њему Пуповац није проблем.

„Добро сте рекли. То је наш новац. Усташка куна. Није мени проблем Пуповац. Ја имам његову радну књижицу. Знате шта пише ту? Комунистичка партија – члан и ‘профешн’ – оптичар. Он је етнобизнисмен“, рекао је Гласновић.

Он је подсјетио да је Цицерон рекао да држава мора да преживи „своје будале и преамбициозне, али да своје издајнике не може“.

„Али шта сте рекли још за овог терористу… а ‘За дом спремни’ је хрватски поздрав, шта је ту компликовано?!“, рекао је Гласновић, након чега је публика неколико пута узвикнула „За дом спремни“.

Гласновић је додао и да је НДХ била међународно призната.

„Али ја кажем ово пријатељи, ми морамо сами да пишемо своју историју. Стотине и стотине кутија архива НДХ су у Београду. Ко то тражи натраг? Нико. Ко су партизани били? По Хашкој конвенцији из 1908, ви сте њих могли да стријељате. Они су били терористи“, каже.

Према његовим ријечима, постоји и књига „Злочини одметника у НДХ“, коју је штампало Министарство спољних послова НДХ.

„Кад кажу одметници, увијек кажу четници, комунисти. Шта су узроци свега тога? Нису усташе пале са неба. Кад се неко у сабору дигао и рекао да је највећа опасност за мир на овим просторима српски империјализам који је од 1912, пазите од Балканског рата, до ’41. побио 250.000 људи“, рекао је Гласновић.

Он је величао и пилоте НДХ наводећи да су били „успјешнији и од савезничких“, а да су данас пали у заборав.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here