Насловна Друштво Хрватски „домољуб“ пријетио смрћу Милораду Пуповцу

Хрватски „домољуб“ пријетио смрћу Милораду Пуповцу

2
ПОДИЈЕЛИ

Предсједнику Српског народног вијећа (СНВ) Милораду Пуповцу упућене се пријетње смрћу на „Фејсбуку“, након што је недавно објавио статус да нико од надлежних представника хрватских власти одговорних за уставност и законитост није реаговао на постављање спомен-плоче са натписом „За дом спремни!“ у Јасеновцу.

На поруку предсједника СНВ-а објављену на „Фејсбуку“ прво је реаговао предсједник десничарске странке А-ХСП Дражен Келеминец, који је му је поручио да се одсели у Србију ако му тај поздрав смета, а потом је својим сљедбеницима дао инструкцију да „пошаљу поруку-честитку Пуповцу са поздравом `За дом спремни!`“, преноси портал СНВ-а „Новости“.

keleminec

„Са поздравом `За дом спремни!` борили смо се против твојих четника који су хтјели велику Србијицу. Зато има да ћутиш јер ово је Хрватска“, написао је Келеминец на свом „Фејсбук“ профилу.

Портал „Новости“ пише да је хушкачки позив Келеминеца његовим сљедбеницима уродио узнемирујућим, увредљивим и пријетећим порукама Пуповцу, чији је „Фејсбук“ профил засут низом коментара и приватних порука од којих су многе обухватале и пријетње смрћу.

Једна од пријетећих порука коју је добио Пуповац гласи – „Саобраћајне несреће се дешавају, јел да Милораде? Па добро, како нема нека врба за тог смрада?“.

Осим тога, пишу „Новости“, на десничарским порталима појавило се много хушкачких, мрзитељских и пријетећих коментара читалаца, а уредници тих портала нису уклонили поруке којима се позива на убиство, насиље и мржњу.

„Новости“ подсјећају на то да се, према Кривичном закону Хрватске, јавно позивање на насиље или мржњу усмјерену према људима због њихове расне, вјерске, националне или етничке припадности кажњава казном затвора до три године.

„То значи да би Келеминца и његове хушкаче због експлицитних пријетњи требало да посјети полиција“, пишу „Новости“ и подсјећају да су Келеминчеве досадашње активности биле третиране као најобичнији прекршаји.

У тексту на порталу „Новости“ наводе да је метод за привлачење пажње проусташких А-ХСП-оваца организовање протеста и коментара против скоро свега што има наговјештај антифашизма и српства.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  a ja se bjeh obrdaovao da nece vise da diraju Srbe,rekla Kitarovicka da nec dejeca da jedu srpske cokolade pa sam mislio stvarno da im slatkisi iz Srbije ne prijasju,ali zedni su jos,neka neka bicete mirni kao i Montenegrini

 2. 0
  0

  Zato je Beograd prekriven bilbordima ADVENT U ZAGRABU,
  Zato je u svim prodavnicama Srbije 30% proizvoda iz Rvacke
  Zato Beeeeogradjani idu na docek nove godine u Dalmaciju i Istru.
  Kadacete shvatiti da najvece ,,Ustase,, zive u Beogradu i Srbiji.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here