Насловна Политика Хрватска враћа писма са ћириличном адресом, уз назнаку – ЗАБРАЊЕНО

Хрватска враћа писма са ћириличном адресом, уз назнаку – ЗАБРАЊЕНО

3
ПОДИЈЕЛИ

Хрватска. Чланица ЕУ која у њеним институцијама већ може и да галами и да врши притисак (рецимо, да се Војислав Шешељ хитно врати у Хаг). Миљеница Берлина који дрма Европом, а у којем Александар Вучић покушава да за себе лично направи макар капелицу у којој би се молио Изиди-Ангели.

pismo

 

Антиправославни новац Ватикана који не подлеже никаквим девалвацијама, чак ни колебањима курса.

Све у свему: Europa у коју нас воде Вучић и напредњаци. Europa која ће Берлину, Бечу, Лондону и Паризу, наравно и Бриселу, увек бити важнија и од најEUропскије и најпокорније Србије.

Е, та Europa не само да је ћирилицу на својој територији фактички ставила ван сваког закона – као да је Анте Павелић још на власти – поново је продемонстрирала да ћирилицу не признаје ни у ономе што се бирократски назива „међународним поштанским саобраћајем“. Ево примера и доказа.

Организација Наша Србија из Београда, чији је председник Млађан Ђорђевић, упутила је честитке за Божић митрополиту Порфирију, који руководи Митрополијом СПЦ Загребачко-љубљанском. На тачну адресу: Илица 7, 1000 Загреб, Хрватска.

НИЈЕ ДОБИО!

Честитала је Божић и епископу Јовану. На тачну адресу: Српска православна црква – Славонска епархија, Кнеза Бранимира 2, п.п. 20, 34550 Пакрац, Хрватска.

НИ ВЛАДИКА НИЈЕ ДОБИО!

Нова Србија је честитала и Српском народном вијећу и његовом председнику Милораду Пуповцу. Ни у његовом случају није оманула са адресом: Гајева 7, 1000 Загреб, Хрватска.

НИ ПУПОВАЦ НИЈЕ НИШТА ДОБИО!

Грешка је ипак била у питању. Страшна. Гора од свега што Хрвати сматрају смртним греховима.

Наша Србија је имена митрополита Порфирија, епископа Јована и Милорада Пуповца, а и њихове адресе, исписала ЋИРИЛИЦОМ!

Europa-Хрватска је Нашој Србији све уредно вратила. На сва три коверта је била једна једина реч: ZABRANJENO!

Не може јасније! Једноставно као сама Europa! Просто и убиствено као метак.

Да све буде Euропскије- све исто је било и годину дана раније. И тада су се честитке отпослате митрополиту, владики и Пуповцу прошле исто. Вратиле су се, опет после неког времена, са оном ознаком ZABRANJENO.

Могли су да ставе и ознаку JASENOVAC!

Није случајно председник Хрватске постала Колинда Грабар Китаровић која је – још мање случајно – већ изговорила: Хрвати су сви који имају хрватске путовнице, укључујући и православце. Србе.

То директно повезује JASENOVAC и ZABRANJENO.

ЕУ-Хрватска не признаје ћирилицу, зато што јој се може јер предобро зна да јој ништа неће замерити ни Брисел, ни Берлин, ни Беч, ни Ватикан.

Чак ни Вучићев Београд.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Није за очекивати другачије. Ћирилица се укида и у Црној Гори, у својој колијевци, па како да очекујемо да је признају Усташе.

 2. 0
  0

  Trebalo je da odu na sajt Pošte Srbije i vide da u međunarodnom poštanskom saobraćaju važe određena pravila – a jedno je da se naziv odredišne zemlje mora napisati i latinicom.

  „Pošiljke koje glase za inostranstvo adresuju se u skladu sa propisima odredišne zemlje, s tim da se na zadnjoj liniji adrese ispisuje naziv odredišne zemlje. U međunarodnom poštanskom saobraćaju, adresa primaoca se ispisuje latinicom i arapskim brojevima, s tim da adresa može biti ispisana i pismom odredišne zemlje, uz uslov da se naziv odredišne zemlje mora ispisati i latinicom.“

  Kakva god da su pravila odredišne zemlje Hrvatske, oni nijesu poštovali ni ova univerzalna. Ali ko bi onda pričao šuplje nacionalističke priče.

  • 0
   0

   ако је тачно ово што сте навели, а немам разлога да сумњам, у том случају је требало ставити назнаку Непознато, Нечитко или нешто друго а не Забрањено. Својевремено сам послом био у Доминиканску Републику одакле сам послао неколико разгледниц у Црну Гору и то све писане на ћирилици, наравно и адресу, и све разгледнице су стигле на своје одредиште па сходно томе сматрам да је у Хрватској посреди нешто друго тј. њихов болесни шовинизам

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here