Насловна Друштво Хрватска: Геноцид прославили концертом Томпсона уз узвик „За дом спремни“

Хрватска: Геноцид прославили концертом Томпсона уз узвик „За дом спремни“

5
ПОДИЈЕЛИ

Kонцерт у Слуњу поводом хрватског Дана победе Марко Перковић Томпсон почео је, као и ранијих година, песмом “Бојна Чавоглаве“ уз узвик “За дом – спремни“.

Неки посетиоци концерта на друштвеним мрежама су објавили да је дошло цак 50 хиљада људи, преноси Јутарњи лист.

У Слуњу се уочи концерта Марка Перковића Томпсона окупило око 10 хиљада људи, како примећују хрватски медији далеко више него на званичној прослави Дана победе у Книну, а ни овога пута није могло да прође без усташких парола и позрава, преноси хрватски портал Индеx.хр.

Пре концерта говоре су одржали министар бранитеља Томо Медвед и градонацелник Слуња Јуре Катић.

Како наводи портал Индекс Медвед је окупљене позвао на достојанствено славље, а први га је озбиљно нарушио градоначелник Катихц, који је у свом говору тврдио да

„Самостална Република Хрватска није створена на неком антифашизму“.
Да је процитао хрватски Устав могао је да уочи да се у његовим изворним основама позива на одлуке Земаљског антифашистицког већа из 1943. године, наводи портал.

Док су Медвед и Катиц држали своје говоре из публике се чуло гласно скандирање усташког поздрава „За дом спремни“ и певање Јури и Бобану (командантрима злогласне усташке црне легије).

У град су већ у поподневним сатима дошле на хиљаде Томпсонових обожавалаца, од којих су неки у војним униформама, неки огрнути хрватским заставама, а неки нису могли да се уздрже од ношења мајица и застава с усташким поздравом „За дом спремни“.

За разлику од Книна, међутим, где је полиција приводила особе које су скандирале усташки поздрав, у Слуњу полиција још увек није никог привела, наводи портал.

Извор: Агенције 

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ово је – на приплакивање, кукање и тужакање Хрвата мислим – већ постало заморно.
  Пријављивати Хрвате због усташтва је као пријављивати лед што је клизав – хоћу рећи, прилично неинтелигентно. И коме их пријављујемо? Себи самима?
  А и шта сад – да прогон и геноцид славе под петокраком, било би у реду? Хај`те молим Вас! Усташтво није чак ни идеологија – то је србомржња која опредјељује политички поглед огромне већине Хрвата, било да су комунисти, либерали, конзервативци или нешто четврто. Хрватска без антисрпства није замислива, ту не помаже ни милион полицајаца ни сто хиљада фолирантских политичара, шатро антифашиста. Тмопсон то само поштено признаје, није фолирант и зато му на концерте долази по 50000 људи.
  Друго: наш поглед на свијет не обавезује било кога осим нас самих. За нас је то геноцид, за њих велика побједа, ослобођење.
  За трезвеног човјека, то је био договор двојице балканских егоманијака који су мислили да су Бога за браду ухватили (прочитати текст Емила Влајкија и интервју Давора Лукача на НСПМ). Усташко иживљавање над колонама несрећника му ту дође као бакшиш конобару, исплаћен у српској крви.
  Зато се оставимо згражавања над Томпсоном – то је инфантилно и глупо. Он је такав какав је, ту помоћи нема.
  Покренимо се и започнимо припреме за реванш, да будемо спремни онда кад се укаже прилика, мада неће брзо. А ако нећемо тако, онда престанимо да кукамо о Крајини.
  У супротном, поред тога што смо инфантилни и глупи, испадамо и лицемјерни.

 2. 0
  0

  Uz ovaj poklic poklano je na desetine hiljada nevinih ljudi, a medju njima i djece. Nezapamceno u istoriji. Glavni motiv vecine dobrovoljaca i trecepozivaca iz Crne Gore je bio da brane svoju bracu da se istorija ne ponovi. Motiv vrha vlasti koja je na ovim premisama povela narod je bio i ostao do dan danas : Ostati na vlasti tako sto ces “ do bola sramno “ podrzavati onoga ko je trenutno jaci na politickoj pozornici. Cesto je to znacilo da postanes 100%-na suprotnost samom sebi. Zato nam je vlast bila i miroljubivi lider i urucivala priznanja raznim Mesicima, a svojim palim borcima dodjeljivala pasja mjesta za spomenike, prema Srbima i svemu Srpskom se odnosi ustaski, a snishocljivo prema muslimanima, Albancima i Hrvatima casteci ih svim mogucim privilegijama. Napustise Pravoslavlje, Rusiju i Cirilicu i postadose Latini i katolici veci od pape. Svijet takve ne cijeni pa ih brutalno brukaju i gurkaju gdje god se pojave. A oni i u tome, kazu, uzivaju.

 3. 0
  0

  genocid nad srbima, u posljednjem ratu, hrvati su počinili uz pomoć amerike i nato pakta. srbiji i srpskom narodu su potrebne ruske vojne baze sa nuklearnim bojevim glavama a ne ulazak u evropsku uniju kako to zagovara izdajnička diktatorski elita na čelu sa aleksandrom vučićem

 4. 0
  0

  Ма потпуно нормално.Нема сад ,тако је како је .Они сеире и прослављају побједу у рату који није ни вођен.Они нијесу народ већ закржљала раса. Али ми знамо комсу они и колико су невиних Срба,Јевреја и Рома побили.Није до њих но до нас што уопште обраћамо пажњу на ову појаву и ову олош.Морамо наћи начин да се повратимо и опет одемо у Книн.Да ојачамо и војно и духовно па да се вратимо у Книн и на Косово.Велика је наша мука што ево у Црној Гори усташки покрет и усташтво буја и надолази из дана у дан.Видјели сте на задњем првенству у ватерполу Црногорци не навијају ни за Црну Гору.Искључиво за Хрватску.Хаос и драма.Али шта да се ради?Главу горе,јесмо у тешком положају,свуда али побиједити морамо.Други избор немамо.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here