Насловна Политика Хрватска и Црна Гора иду на суд због граница

Хрватска и Црна Гора иду на суд због граница

1
ПОДИЈЕЛИ

Шефица хрватске дипломатије Весна Пусић изјавила је у Загребу да би уређење границе с Црном Гором могло бити решено на међународном суду.

prevlaka

„Што се тиче границе, идемо вероватно према договору да се то решава на међународном суду“, рекла је Пусић новинарима након седнице владе.

Министрака је додала да се с Црном Гором разговара и о експлоатацији угљоводоника из Јадрана, питању које је повезано с одређењем границе, као и да се са црногорским колегом Игором Лукшићем у последње време састала неколико пута.

Политички директор у црногорском Министарству спољних послова и европских интеграција Владимир Радуловић изјавио је претходно да су Црна Гора и Хрватска већ усугласиле документа о статусу Превлаке, као и да су преговори уочи одласка пред Међународни суд правде у завршној фази, пренела је Хина.

Из хрватског Министарства спољних и европских послова јуче су саопштили да је хрватска страна Црној Гори упутила неслужбени, експертни предлог посебног споразума којим би се две државе заједнички обратиле Међународном суду и затражиле да утврди границу на копну и на мору између двеју суседних држава.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Не иде се Милу на Суд за нешто што је изгубио. Да сакрије свој пораз, највјероватније је договорио продају Суторине, да би тиме трајно ријешио спор око разграничења са Хрватском.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here