Насловна Друштво Хрватима смета чак и српски ђувеч!

Хрватима смета чак и српски ђувеч!

1
ПОДИЈЕЛИ

После случаја са српским чоколадицама у Хрватској проблем је сада изазвао и српски ђувеч који се сервира војницима у тој земљи.

Хрватски портал 24 сата.хр пренео је изјаву неименованог саговорника, који не може да се начуди томе да Хрвати увозе сардине за војску из Мађарске, а да се уз кампању „Купујмо хрватско“ увози ђувеч из Србије.

Након набрајања увозних производа, што се често може чути и у Србији за пасуљ, кромпир или бели лук, саговорник ове медијске куће додаје: „Не знам шта је горе, српски ђувеч или мађарске сардине, као да живимо на Марсу“, преноси Б92.

Како се наводи, разлози његовог очаја не леже у национализму, већ су рационални и здраворазумски.

„У Хрватској је необрађено више од милион хектара земљишта, а сваке године необрађених парцела је све више. Из Славоније, богомдане земље за пољопривреду, медији свакодневно извештавају о аутобусима пуним младих људи који одлазе у Немацку јер немају посла и немају од цега да живе“, пише хрватски портал.

Како се наводи, српски ђувеч војсци продаје породична компанија АИПК, која има уговор са државном компајином Плетер-услуге.

Из хрватског министарства одбране су поручили да су прописани калоријски, технолошки и нутриционистицки услови за намирнице, али да то „нема утицај на то где и од кога пружалац услуга набавља намирнице“.

„Хрватска пољопривреда је уништена, а увоз из Србије и Македоније је најквалитетнији. Њихова земљишта су еколошки чиста, без пестицида, немају ГМО храну и њихове намирнице улазе у категорију здраве хране“, наводе из АИПК.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    а увоз из Србије и Македоније је најквалитетнији. Њихова земљишта су еколошки чиста, без пестицида, немају ГМО храну и њихове намирнице улазе у категорију здраве хране“, наводе из АИПК.

    koje su ovo lazi,nema psticida i GMO,i kategorija zdrave hrane,

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here