Насловна Друштво Холандска нафтна компанија Ројал Дач Шел остаје у Русији

Холандска нафтна компанија Ројал Дач Шел остаје у Русији

0
ПОДИЈЕЛИ

Руске власти су спремне за фискалну политику која ће охрабрити предузећа да доносе дугорочне планове, изјавио је данас руски председник Владимир Путин на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, преноси Танјуг.

„Спремни смо за развој домаће фискалне политике која ће охрабрити компаније да праве дугорочне планове на темељу данашње реалности и прогноза о средњорочним и дугорочним изгледима“, рекао је Путин током састанка са генералним директором англо-холандске нафтне компаније Ројал Дач Шел, Беном ван Берденом. преноси агенција Тас с.

Одговарајући на Берденово излагање о сложеним условима у којима компанија послује, Путин је указао да је реч о проблему споријег раста са којим су суочене многе светске привреде.

Тај фактор, према Путиновим речима, погађа и тражњу за енергетским производима.

Путин је изнео уверење директору Шела да су руске власти потпуно свесне да овакви трендови подстичу компаније да анализирају и предвиђају развој ситуације на тржишту.

„Шел је дугогодишњи и поуздан партнер Русије“, нагласио је Путин.

„Удео Ројал Дач Шела на међународном тржишту течног природног гаса је достигао 15 одсто, а компанија је такође окончала трансакцију куповине актива Бритиш гаса“, рекао је ван Берден, и додао да ће његова компанија наставити да развија пословање у Русији.

Гаспром и Ројал Дач Шел потписали су данас меморандум о разумевању за пројекат „Балтик течни природни гас (ТПГ)“.

Документ су потписали генерални директор Шела Бен ван Берден и шеф Гаспрома Алексеј Милер.

Меморандум одражава интересе двеју страна за проширење сарадње у ТПГ сектору и предвиђа могућности за изградњу ТПГ погона годишњег капацитета од 10 милиона тона течног гаса, у луци Уст Луга, у Лењинградском региону.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here