Насловна Политика Хоџај: Косово је мултиетничко друштво са међународно признатим границама

Хоџај: Косово је мултиетничко друштво са међународно признатим границама

3
ПОДИЈЕЛИ

Бивши косовски министар спољних послова и посланик скупштине Косова Енвер Хоџај рекао је да су границе Косова* међународно признате и да су идеје Србије о промени граница „опасне и неприхватљиве“.

„Косово је мултиетничко друштво са међународно признатим границама“, написао је Хоџај на свом налогу на Твитеру.

Он је додао и да су „идеје које понавља Србија о промени граница опасне и неприхватљиве“.

Према његовим речима, унутрашњи дијалог Србије о решавању косовског питања ће пропасти, ако се не заврши признавањем независности и државности Косова*, пренео је приштински лист „Коха диторе“.

„Ако Србија стално води кампању против чланства Косова у међународним организацијама, о каквој нормализацији ми причамо“, написао је политичар.

Хоџај је тиме реаговао на изјаву шефа српске дипломатије Ивице Дачића, који је рекао да његов предлог о дефинисању шта је албанско, а шта српско на Косову није усмерен на поделу Косова, и да Србија неће признати косовску државност на крају дијалога, закључује „Коха“.

Косово* – привремено окупирана територија Републике Србије

Извор: Агенције 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ma vi ste najobičnija gomila terorista, koljača, dilera droge,oružja, bijelog roblja i ljudskih organa, a gori od vas su samo oni koji su vas takve priznali, uključujući i ovdašnji režim koji je kombinacija neonacizma, neoboljševizma i neoliberalizma!

  2. 0
    0

    Из изјаве овог „премијера“ се види колико је перфидна и штетна Дачићева изјава!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here