Насловна Политика „The Hill“: Демократска партија формира привремени ратни штаб за борбу против Трампа

„The Hill“: Демократска партија формира привремени ратни штаб за борбу против Трампа

0
ПОДИЈЕЛИ

Америчка опозицона Демократска партија формира „ратни штаб” за наставак политичке борбе против новог шефа државе – републиканца Доналда Трампа и његове администрације, пише часопис The Hill.

Како је објавио лист, на челу „штаба” (пројекта) је Зак Петканас, који је у изборном штабу Хилари Клинтон био задужен за информативна и пропагандна „брза реаговања” на развој догађаја.

Док у рукама држао ту`диригентску палицу` – било му је потчињено двадесетак оперативаца.

The Hill наводи да је вд предсједника Националног комитета Демократске партије – Дона Бразил – још почетком јануара открила да постоји план за формирање таквог штаба. Са рачуницом да „огромне количине информација прикупљених за вријеме изборне кампање Клинтонове могу бити искоришћење за супротстављање Трампу”, пренијели су Факти.

Сам Петканас је za The Hill открио да ће се радити о “непрекиндој кампањи притиска на нову администрацију у Вашингтону”.

Пред „штаб” су постављена четири „полазна циља”: раскринкавање свих случајева конфликта интереса у Трамповом случају, „копање” да се дође до „могућих Трампових веза са Русијом”, потрага за закулисним радњама приликом формирања Трампове администрације и заштита заоставштине Барака Обаме.

У кампању ће бити увучени људи који „и дишу као опозиција Трампу”.

Најмање 20 је већ провјерено и прекаљено у партијском апарату или у штабу Клинтонове. Међу таквима су и: Адриен Вотсон која је имала значајну улогу у изборном штабу Клинтонове, шеф „дигиталних пројеката”, Тес Сајмондс и Лорен Дилон која је у ДП била задужена за „истраживачке послове”.

Лист указује да Петканас и његова екипа уопште нису сами јер демократе „форсирано довлаче артиљерију са свих страна”.

Међу таквима је и Дејвид Брок са његовим комитетом за политичко дјеловање „Амерички мост”, онлајн информативно-пропагандистички ресурс “Шерблу” и вашингтонски либерални „труст мозгова” Центар за амерички прогрес.

Петканас не крије да намјерава да почне да дјелује одмах и да ће у тој улози бити док се Демократска партија „не престроји и мобилише”.

(Извор: The Hill, Факти)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here