Насловна Друштво Хиљаду лампиона изнад Београда у част Теслиног рођендана

Хиљаду лампиона изнад Београда у част Теслиног рођендана

0
ПОДИЈЕЛИ

Спектакл пуштања хиљаду лампиона у част Теслиног рођендана, који је 10. јула отказан због јаког ветра на Дунавском кеју, биће одржан данас.

pustanje lampinjona

Захваљујући Електропривреди Србије, преко хиљаду лампиона пустиће сами посетиоци манифестације. Будући да метеоролози најављују лепо време без јаког ветра, музички програм и подела лампиона почеће у 20 часова, а сам спектакл пуштања лампиона сат касније.

Овај догађај део је манифестације „Тесла дани 2015.“, која је одржана од 6. до 12. јула, и одвијала се истовремено у чак 12 градова и места Србије, на скоро 30 локација, уз учешће више хиљада људи.

Бројним занимљивим изложбама, предавањима, необичним турама и обиласцима, и другим, махом бесплатним програмима, протекле недеље је широм Србије прослављен рођендан Николе Тесле, Дан науке и Међународна година светлости – 2015.

Сви они који нису успели у току ових недељу дана да посете неко од занимљивих дешавања, до 10. августа на Аеродрому Никола Тесла могу погледати изложбу „Теслина визија интернета“ или у Музеју Николе Тесле истраживати Теслине личне документе уз помоћ нове „Електронске читаонице“.

Изложба дечјих радова посвећених Николи Тесли и инспирисаних великим научником је отворена у Заводу за проучавање културног развитка до 7. августа, улична изложба „Светлост и без сијалице“ на Тргу Николе Пашића у Београду до 20. јула, а у Галерији „Чубрило“, у Кули на Гардошу, у Земуну, и даље се може видети изложба „Уметничка дела из заоставштине Николе Тесле“.

Такође, изложба „Тесла у Београду 1892. године“ се у холу Општине Неготин може погледати до краја месеца, док ће изложба „Фотографије из Теслиног албума“ бити отворена у Галерији Меандер Општинског културног центра Апатин до 24. јула.

„Тесла дане“ организује Кластер путева културе, који умрежава преко 40 институција културе, туристичких организација и агенција, привредника и шест факултета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here