Насловна Политика Хилари Клинтон водећи кандидат демократа на изборима 2016.

Хилари Клинтон водећи кандидат демократа на изборима 2016.

0
ПОДИЈЕЛИ

Хилари Клинтон остаје водећи кандидат Демократске партије на наредним предсjедничким изборима у САД, иако је подршка њеној кандидатури унутар партије опала због скандала око употребе приватног мејла док је била на позицији државног секретара.

-hilari-klinton

Према анкети коју је спровео Ројтерс/Ипсос, подршка кандидатури Клинтонове међу демократама је од половине фебруара опала за 15 одсто, а тренутно је као главног предсjедничког кандидата партије подржава 45 одсто.

Према овом истраживању, и демократе које још немају став по питању инцидента са мејловима, сматрају да то може нашкодити њеној најављеној предсjедничкој кампањи.

Након што је у трци за позицију у Бијелој кући 2008. изгубила од Барака Обаме, Хилари Клинтон ће покушати да освоји предсједничке изборе у 2016, а објава кампање очекује се до априла.

Стратег демократа Бен Ла Болт, бивши портпарол предсједничке кампање Обаме у 2012. години, каже да је контроверза око мејлова била „подстицај за кампању Клинтонове“, јер је ангажовала врхунске стручњаке за политичку комуникацију који могу да је одбране.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here