Насловна Политика Хилари добила противкандидата

Хилари добила противкандидата

0
ПОДИЈЕЛИ

Независни сенатор Берни Сендерс најавио је да ће се званично кандидовати за предсједника САД испред Демократске странке.

berni senders 409x221 Хилари добила противкандидата

Он је обећао да ће се борити против „увредљивих“ разлика у примањима Американаца и повећати порезе богатима и корпорацијама, а у трку улази као снажан противкандидат демократском фавориту Хилари Клинтон унутар саме странке.

Сендерс, сенатор из савезне државе Вермонт, себе описује као „демократског социјалисту“ и сматра да може да учини више од пуког притиска на Хилари Клинтон да се и сама током кампање помјери више у лијево.

Људи не треба да ме потцењују,“ рекао је Сендерс у интервјуу Асошијетед пресу. Он је подсјетио да је у Вермонту када се кандидовао за сенатора изван двопартијског система поразио и демократе и републиканце, укључујући кандидате са великим новцем за кампању.

Мислим да порука која има одјека у Вермонту може да има одјека и у читавој земљи,“ додао је Сендерс.

Сенатор Сендерс је први кандидат послије Клинтонове који улази у трку за предсједничког кандидата Демократске странке. Наредних мјесеци вјероватно ће им се придружити бивши гувернер Мериленда Мартин О’Мали, бивши сенатор из Вирџиније Џим Веб и бивши гувернер Роуд Ајленда Линколн Чејфи.

Предсједнички избори у САД одржаће се 8. новембра 2016. године, а демократе и републиканци ће прије тога изабрати своје кандидате за предсједника који ће затим ући у завршну трку.

Сендерс критикује економски систем који се, по њему, током посљедњих 40 година постепено деформисао уништавајући америчку средњу класу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here