Насловна Мозаик Хет-трик и Новакова 50. титула

Хет-трик и Новакова 50. титула

3
ПОДИЈЕЛИ

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је 50. титулу у каријери тријумфом на Мастерсу у Индијан Велсу. Ђоковић је у финалу славио против Швајцараца Роџера Федерера са 6:3, 6:7, 6:2, после два сата и 18 минута игре.
Novak Djokovic
Новак је на перфектан начин отворио меч, пошто је без изгубљеног поена стигао до предности у гемовима, али је Роџер узвратио на сличан начин, иако је први тенисер света успео да освоји први поен на његов сервис. Уследио је још један сигуран гем Ђоковића, отворио га је ас сервисом, затим натерао Федерера на грешку, да би у наставку сигурним бекендима стекао нову предност – 2:1.

Прве веће проблеме Новак је Роџеру направио већ у четвртом гему, када је успео да створи и прву брејк шансу. Добро је ушао у гем, форхендима стигао до 30:40, али се Федерер, као и много пута до сада, добрим сервисом извукао и касније ипак стигао до изједначења у гемовима. Затм је Федерер одговорио на сличан начин, натеравши Новака на грешке агресивном игром, али је овога пута Србин сервисима и паметном игром успео да дође до прекорета и новог вођства – 3:2.

Оно што је пропустио у четвртом гему Ђоковић је наплатио у шестом. Фантастично је ритернирао, не дозвољавајући ривалу да се извлачи и намешта на ударце, па је себи створио три везане брејк прилике. Федерер је успео да спасе све три, најпре добрим нападом, а затим и новим одличним сервисима, али не и четврту. Поново је у центру пажње била невероватна дефанзива Новака, па је Федер избацио лопту у ату за први брејк на мечу – 4:2.

Ђоковићу је брејк само дао крила, иако је било евидентно да је у тренутку далеко бољи од ривала, па је и наредни гем одиграо перфектно и без изгубљеног поена стигао на гем до вођства у сетовима – 5:2.

Швајцарац није дозволио да се то догоди већ у наредном гему, иако је Ђоковић успео да стигне до 30:30, Федерер је успео да остане у сету, али је Новак у деветом гему, када је ривал успео да стигне до 30:30, такође задржао концентрацију и успео да стигне до вођства у сетовима – 6:3.

Федерер је други сет отворио још агресивнијиом игром, Новак се није дао, али је Швајцарац ипак стигао до предности у гемовима, да би и на Ђоковићев сервис наставио да игра на исти начин. Таква игра донела му је брејк шансу, али је први тенисер света одиграо онако како уме и успео да сачува свој сервис – 1:1.

Поново је било евидентно на Роџер нема решења за Новакове ритерне и разноврсну игру, па се поново суочио са две везане брејк лопте, а наш ас искористио је већ прву за нови брејк, први у другом сету – 2:1.

Федерер није мењао приступ, заиграо је још агесивније, често излазивши на мрежу, а таква игра поново му је донела брејк шансе. Али, опет је Србин одиграо маестрално када је било најпотребније и фантастичним сервисима успео да се извуче и потврди брејк – 3:1.

Новак је вршио велики притисак на наредном Федереровом сервису, али је Швајцарац одиграо веома добро када се резултат ломио и спречио је српског тенисера да дође до прилике за брејк. Новак је узвратио сигурним сервис гемом, без изгубљеног поена – 4:2.

Федерер је потом био нешто сигурнији на сервису, него у претходним гемовима, а потом је и припретио Новаку сјајним ритерном. Швајцарац је практично полетео, одмах је напао Новаков сервис и изборио брејк прилику, али је Новак кик сервисом успео да се одбрани.

Међутим, баш тада је уследила двострука сервис грешка Новака, коју је Федерер одмах искористио, дочекао своју шансу и вратио брејк – 4:4.

Уследио је пад у Новаковој игри, па српски тенисер уопште није могао да одговори на сјајни Федереров сервис. Тако је већ у десетом гему сервирао за останак у другом сету, а Федерер је наставио низ до 0:30. Новак је од тада одиграо сигурније, ас ударцем је дошао до 40:30, али је Швајцарац изједначио. Међутим, у наредна два поена Новак је надмудрио Федерера и стигао до 5:5.

Федерер је потом без изгубљеног поена дошао до 6:5, да би Новак на исти начин увео сет у тај-брејк – 6:6. Новак је одлично ушао у тај-брејк, повео је са 3:1, а Федерер је следећи поен зауставио, пошто је лопта била у ауту, што је и ‘соколово око’ потврдило, а Швајцарац је одмах и изједначио.

Новак је у наредна два поена сјајно надмудрио Федерера, посебно када је лоб ударцем дошао до 5:3, да би после дуге размене удараца послао лоптицу у мрежу, а потом се ас ударцем Швајцарац потпуно вратио.

Баш када је било најважније, Новак је направио двоструку сервис грешку и Федереру донео сет лопту, коју је Швајцарац искористио тако што је Новак послао лопту далеко у аут.

Иако је био фрустриран после губитка другог сета, Новак је у одлучујући сет ушао смиреним гемом, у којем је Федереру препустио само један поен и повео 1:0. У истом ритму српски тенисер је наставио и на сервису Швајцарца, што је резултирало сигурним брејком – 2:0.

Федерер се у трећем гему практично пробудио, притискао је Новака и стигао до брејк лопте, коју је српски тенисер успео да одбрани. Швајцарац је после тог изједначења нанизао четири шансе за брејк, али је први рекет света одлично одреаговао до последње. На трећој брејк лопти је чак имао сервис волеј, а иако је у појединим тренуцима остајао без даха, борио се до краја, да би у одлучујућим тренуцима послао лоптицу у мрежу – 2:1.

Свој бес после брејка Федерера Новак је искалио на рекету, који је сломио у паузи између гемова, да би одмах успео да припрети Федереру. Иако је Швајцарац имао 40:15, српски тенисер је изједначио, али је Новакове тренутке лоше концентрације искористио и изједначио – 2:2.

Новак је заиграо много сигурније на сервису, што се исплатило новим вођством, а потом су се улоге потпуно обрнуле. Федерер је био тај који је низао грешке, што је Новак искористио и стигао до брејка – 4:2.

Српски тенисер је наставио у истом ритму и брзо стигао на гем од тријумфа.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Bra’o ti ga Nole brate mili , ne gledah utakmicu no kako Budućnost olila Partizana našišasmo se ja i kum , pa zaspah u neki vakat .
    E kakva bi košarka , pravi spektakl , naši bolji jedva , a ža mi bješe onoga našega Baranina Pavlovića što se śekira onoliko , imo sam ośećaj da se vas iźede od jeda .
    Ne valja mu ona rabota đavo iźeo , može ga nako srce pregrabit .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here