Насловна Друштво Херцег Нови: У оквиру програма Европа за грађане, одобрен пројекат Shelter

Херцег Нови: У оквиру програма Европа за грађане, одобрен пројекат Shelter

1
ПОДИЈЕЛИ

Пројекат „Еволуција солидарног удомљавања посматрана кроз европске регије“, или кратко „Shelter“ у којем је партнер Општина Херцег Нови одобрен је у оквиру програма Европа за грађане, пише у саопштењу за медије Општине Херцег Нови.

За пројекат наше општине и партнера из седам других држава одобрен је максимални грант у износу од 25.000 еура.

Међу 113 одобрених пројеката из свих региона Европе, овај се нашао на 13 мјесту, обавјештавају из Канцеларије за међународну сарадњу Општине Херцег Нови.

Лидер на пројекту је Општина Канепина из Италије, а партнери, поред Херецг Новог: Општина Галезе – Италија, Општина Дионисос – Грчка, Општина Добшице – Чешка Република, Општина Ново Место – Словенија, Општина Келме – Литванија, Општина Гхарб – Малта и Општина Ларањ-Монтеглин – Француска.

Партнерске градове повезују важне нити – на све утичу актуелне, највеће миграције према Европи од Другог свјетског рата, сличне су величине и на специфичним географским позицијама. Пројекат их окупља ради превазилажења заједничког изазова – да се осигура интеграција и сузбије негативна пропаганда, а у исто вријеме сачува локални идентитет, култура и вриједности.

Циљ је борба против стигматизације имиграната, употребе имиграната за политичку пропаганду и ксенофобије, кроз међукултурни дијалог, размјену искустава и промоцију примјера добре праксе.

Такође, бенефити пројекта биће: подстицање учешћа грађана на нивоу ЕУ, едукација о политикама и програмима за заштиту и инклузију, као и промоција могућности за друштвено и интеркултурално ангажовање и волонтирање.
Циљне групе су млади, мањине, невладине организације, волонтери, држављани трецћих земаља који законито бораве у Европској унији.
Пројекат ће бити и прилика за размјену мишљења и искустава када је у питању интеграција, солидарност у кризним временима и будућност Европе.
За вријеме трајања пројекта планиран је међународни састанак у Канепини, као и састанци у свакој од партнерских земаља. Планирано је и потписивање споразума међу партнерима, који ће служити као основа будуће сарадње, стоји у саопштењу.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Да Нови буде центар за арапске цивиле и терористе то су усвојиле Бечићеве демократе!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here