Насловна Политика Херцег Нови: Радман предсједник парламента

Херцег Нови: Радман предсједник парламента

2
ПОДИЈЕЛИ

Одборник Демократске партије социјалиста (ДПС), Андрија Радман изабран је данас за предсједника херцегновоског парламента. Њега су, на конститутивној сједници, подржали за 22 одборника ДПС-а и грађанске листе „Избор“.

andrija_radman

Против је било седам одборника Коалиције СНП-ДФ-НС и 2 Новске листе. Један одборник (Нова-Борис Сеферовић) био је уздржан, а два одборника СДП-а се нису изјашњавала.

Тиме је, како преноси Радио Јадран, прву провјеру прошла нова владајућа коаиција у Херцег Новом, коју чине 13 одборника ДПС-а и девет „Избора“.

“Трудићу се да повјерење које сам добио оправдам најбоље што знам и умјем да будем конструктиван у свом раду као што сам то био у предходном периоду. Сматрам да будући рад овог дома треба да се огледа у међусобној толеранцији, уважавању, али прије свега и обављању оне функције због које смо бирани овдје, како би остварили све оно што смо грађанима обећали”,  казао је Радман након што је потписао заклетву.

Он је обећао да ће радити у интересу града, онако како се то очекује, да то буде на првом мјесту. Радман је сљедећу другу редовну сједницу Скупштине, по хитном поступку, сазвао за понедјељак 2. Фебруара. На тој сједници је требало да буде изабран и градоначелник.

По коалиционом споразуму “Избор” ће у прве двије године мандата имати градоначелника, док ће ДПС руководити локалним парламенту, након чега ће се представници двије листе заротирати на тим функцијама.

ДПС је након 14 година дошао на власт у Херцег Новом.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    ДПС треба споменик да дигне Обраду Гојковићу. Да он није развалио СНП и остале опозиционе партије ДПС никада не би дошао на власт.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here