Насловна Мозаик Херцег Нови: Долазак реликвије-тијело Св. Леополда

Херцег Нови: Долазак реликвије-тијело Св. Леополда

3
ПОДИЈЕЛИ

Организациони одбор који је у Општини Херцег Нови формиран поводом доласка тијела Св Леополда у родни град састао се данас први пут, саопштено је из те општине.

 

Милош Биговић, предсједник Скупштине општине Херцег Нови и предсједник овог одбора, истакао је да је долазак реликвије – тијела Св. Леополда историјски догађај и да су локална управа и сва предузећа и установе чији је она оснивач потпуно посвећени томе да овај догађај буде организован квалитетно и достојно имену великог католичког свеца рођеног у нашем граду.
Дон Роберт Тонсати, члан одбора испред Которске бискупије, информисао је присутне да је оквирни програм сачињен.

Тијело Св Леополда ће са пратњом стићи у Херцег Нови 15. септембра иза 13 сати и остати два дана. Оба дана ће бити изложено у парку некадашњег хотела „Бока“, а током ноћи у цркви Св Антуна.

„Очекује се долазак вјерника из цијелог региона, што у организованим групама, што приватно. Иако је још рано за озбиљне процјене броја ходочасника, реално је да ће у Нови стићи на десетине аутобуса и више хиљада људи“, налази се у саопштењу општине Херцег Нови.

С тим у вези, на првом састанку донијети су конкретни закључци у вези са обавезама које ће имати општинске службе и предузећа, као и Центар безбједности Херцег Нови и Дом здравља. Договорена је динамика даљих активности.

Учесници данашњег састанка закључили су да се са припремама почело благовремено, да ће сви свој дио обавеза преузети савјесно, те да је заједнички циљ да овај догађај протекне на најбољи могући начин.
У раду организационог одбора учествоваће, поред предсједника Биговића и дон Роберта Тонсатија: одборници Драган Шимрак и Маја Бакрач, испред Которске бискупије дон Паво Медач, начелница Службе комуналне полиције Марија Андрић, начелник Службе заштите и спасавања Златко Ћировић, директор „Херцег Феста“ Стеван Копривица, директор „Чистоће“ Боривоје Бонић, директор „Комунално-стамбеног“ Бранко Црногорчевић, командир Центра безбједности Херцег Нови Дејан Остојић и помоћница директора Дома здравља Херцег Нови, др Биљана Дапчевић, стоји у саопштењу.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Niti treba niti ima osnova ne dozvoliti pomenuti buduci dogadjaj, ali treba imati na umu njihove teznje i ciljeve.
  Zaliv svetaca, nasa boka ne pravedno uzeta i sl….

 2. 0
  0

  Prava slika i prilika prohrvatske koalicije Demokrate-DF-SNP-Novska lista-SDP. Pitajte narod sta misli o ovom odvratnom uvlacenju u prkno Vatikanu i Zagrebu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here