Насловна Политика Харадинај остаје у притвору до захтјева за екстрадицију

Харадинај остаје у притвору до захтјева за екстрадицију

0
ПОДИЈЕЛИ

Француски апелациони суд је одлучио да ће Рамуш Харадинај остати у притвору док Србија не упути званичан захтјев за изручење, преноси Ројтерс.

У Министарству правде Србије кажу да ће “у што краћем року затражити изручење” бившег лидера терористичке ОВК.

Министарство правде Србије прослиједило је француским правосудним органима судску документацију у вези са случајем Харадинаја.

Министарство је документацију прослиједило суду у Колмару, на истоку Француске, пошто га је Интерпол званично обавијестио да је Харадинај лишен слободе на основу потјернице Србије.

Послата документација тиче се рјешења о спровођењу истраге и одређивању притвора Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду, на основу којих је за Харадинајем расписана потјерница 2004. године.

Харадинај је ухапшен у сриједу вече на аеродрому код Базела, на основу потјернице Србије из 2004. године.

Када је у питању такозвана скраћена процедура изручења лица, она у овом случају није извјесна, јер ће се Харадинај према најавама сигурно противити изручењу Србији.

Харадинај је ухапшен на основу потјернице коју је Србија за њим расписала због злочина на Косову и Метохији почињених 1998. и 1999. године. Ти злочини нијесу били обухваћени оптужницом Хашког трибунала, по којој је правоснажно ослобођен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here