Насловна Политика Харадинај: Не прихватамо граничну линију са Црном Гором, истинита је она из...

Харадинај: Не прихватамо граничну линију са Црном Гором, истинита је она из 1974.

5
ПОДИЈЕЛИ

За наставак добрих односа са Црном Гором важно је питање границе ријешити на основу истине, а истина је граница из 1974. године, казао је Рамуш Харадинај, предсједник Алијансе за будућност Косова, посланик и члан парламентарне комисије за спољну политикуramus haradinaj

Предсједник Алијансе за будућност Косова, посланик и члан парламентарне комисије за спољну политику, Рамуш Харадинај, организовао је данас у Скупштини Косова округли сто на тему „Демаркација границе са Црном Гором“, јавља агенција Анадолија.

Учесници су, поред посланика, били експерти аерографије, географије, те представници општина Пећ, Исток и Дечане, чије се територије простиру у граничном појасу са Црном Гором.

Харадинај је подсјетио да је овог мјесеца, приликом презентације рада Државне комисије за демаркацију границе са Црном Гором, пред парламентарном комисијом изразио своје неслагање са приједлозима те комисије, јер сматра да се Косову одузима дио територије.

Како би помогао у проналажењу најбољег рјешења за ову, како је рекао, осјетљиву тему, он је наставио истраживати у намјери да помогне косовским институцијама и у том контексту је организовао и данашњу дискусију.

„За наставак добрих односа са Црном Гором важно је питање границе ријешити на основу истине, а истина је граница из 1974. године. Ми сада као независно Косово још увјек немамо обиљежену границу са Црном Гором. Ми прихватамо само оне које су биле обиљежене, а не ову нову граничну линију, она је неприхватљива. То није дефинитивна линија, то је привремена линија“, казао је Харадинај.

Са данашње дискусије је апеловано на Владу и друге косовске институције да размотре досадашњи рад Државне комисије за демаркацију границе са Црном Гором и препоручено је да се број чланова те комисије повећа, како би дио комисије био и експрет, који би дао своју експертизу.

Гранична линија између Космета и Црне Горе је дуга 79 километара, а зона која се доводи у питање обухвата више од 2,4 хиљаде хектара земље. Двије земље су још 2012. почеле да раде на постизању споразума о демаркацији државне границе.

5 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   A što se ti Primorac śekiraš, viđi ti što će ti „matica“ učinjet da vrnete Kosovo , lako ćemo mi ovo riješiti, bez śekirancije.

 1. 0
  0

  Ne sjekiram se ni najmanje, Vaši prijatelji Haradinaj, Tači, Kurti će novcem od heroina, bijelog roblja, ljudskih organa i iz ostalih „legalnih“ izvora finansiranja izlobirati neku arbitražu koja će to dodijeliti njima! Vidjeli smo ovih dana da za tim posežu i civilizovani Slovenci, pa što onda očekivati od ovih poludivljih plemena!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here