Насловна Издвојено Харадинај и брифинг у затвору у Француској?

Харадинај и брифинг у затвору у Француској?

0
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Дане Чанковић, 
предсједник СНП – Избор је наш

Полазећи од чињенице, да моћан свјетски центар хоће да реализује пројекат „Велике Албаније“, чији је један од првих корака био стварање тзв. Републике Косово, онда ништа не изненађује. Не изненађује ни формирање Специјалног суда за злочине ОВК, хапшење Харадинаја у Француској, пад владе „Косова“ и ванредни избори…

Мало је могуће, да ће се режисери стварања „Републике Косова“ и „Велике Албаније“ одрећи најважнијих људи на терену, Рамуша Харадинаја, Хашима Тачија, и њих одмах замијенити другима, попут лидера Самоопредјељења, Аљбина Куртија. Напротив, добиће нове улоге, или боље речено „развијање“ старих улога кроз добијање нових задатака. Ти задаци ће бити врло „прљави“ и са могућим злочинима. Свјесни су тога и Харадинај и Тачи. Зато се покушавају обезбиједити, и подићи свако своју цијену. Велика је вјероватноћа да је Харадинај у затвору добио брифинг, и да то нема пуно везе са француском државом, али зато, могуће, има са службама режисера. Харадинају су понуђене информације, упутства… и подршка у дестабилизацији Балкана. Уколико не прихвати нови задатак, одлетјеће за Београд. Класична уцјена. Хашим Тачи ће имати нешто чистију улогу, више у вези политике, а у основи ће обојица максимално радити на заједничком циљу – дестабилизацији регије. Лидер Самоопредјељења, Аљбин Курти, добио је улогу, и она је дугорочна, али ни говора пресудна ни послије ванредних избора. Он ће се уклапати у реализацију пројекта режисера. Баџет Пацоли, може имати веома значајну улогу уколико пројекат режисера, по њих, крене по злу. Тада се Пацолијева улога значајно увећава, и то као човјек рјешења.

Хашим Тачи, Бернард Кушнер, Мајкл Џексон, Агим Чеку и Весли Кларк
Хашим Тачи, Бернард Кушнер, Мајкл Џексон, Агим Чеку и Весли Кларк

Значајан механизам притиска на Албанце који су окрвавили руке а требају исту улогу наставити јесте Специјални суд за злочине ОВК. То ће помоћи и Харадинају, јер ће њиме пријетити својим саборцима, који буду одбијали његова наређења, и улазак у сљедећу фазу борбе, стварања „Велике Албаније“.

Да овакво размишљање има реалну основу, брзо ћемо се увјерити, кроз резултате избора, формирање власти „Косова“ и раду Специјалног суда, којем се могу принијети само мање „жртве“.

Оно што је важно у овим преломним временима јесте да српски политичари не очекују да ће политичари других држава и народа уважавати и мислити на српске интересе. Цури вријеме играња српских политичара на више страна, при чему се све више попушта тим странама. Вријеме је да се дефинишу српски интереси и отвори српско национално питање на Балкану. Када се искрено, храбро и праведно ради на том плану, имаћемо и искрене моћне пријатеље, тако је увијек било.

И на крају сваки текст завршавам:

Побиједимо кризу радом, радујмо се и радимо.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here