Насловна Друштво Хапшења вехабија у Сарајеву и Гацку: Пронађена већа количина оружја

Хапшења вехабија у Сарајеву и Гацку: Пронађена већа количина оружја

0
ПОДИЈЕЛИ

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) привели су једно лице на подручју Сарајева због сумње у извршење кривичног дјела тероризам, а у Гацком је код ухапшеног припадника вехабијског покрета полиција открила већу количину оружја, преносе бањалучки медији. Портпарол Сипе Кристина Јозић изјавила је да припадници ове агенције спроводе акцију хапшења вехабија у сарајевском насељу Бућа поток.

Акција на подручју Сарајева је извршена ради проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку. Из Сипе је саопштено да је лице лишено слободе приведено у службене просторије ради криминалистичке обраде, након чега ће се, сходно упутствима тужиоца, одлучити о даљем статусу.

Припадници Полицијске управе Требиње данас су у месту Борач у општини Гацко ухапсили Фикрета Каркељу (41), а претресом просторија које користи пронађена је већа количина оружја, рекао је Срни начелник ове управе Жарко Лакета.

„Лице је од раније полицији познато због припадности одређеном вехабијском покрету. Претресом куће и помоћних просторија пронађен је ловачки карабин са оптичким нишаном и 21 припадајућим метком, аутоматска пушка, три оквира и 47 метака за ту пушку, полуаутоматска пушка, карабин, камера и бајонет,“ казао је Лакета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here