Насловна Мозаик Хаос у Сарајеву: Пољски навијачи узвикивали „Ово је Србија“

Хаос у Сарајеву: Пољски навијачи узвикивали „Ово је Србија“

0
ПОДИЈЕЛИ

Бурна ноћ у главном граду БиХ. Присталице пољског Леха стигле су у Сарајево дан уочи сусрета два тима у квалификацијама за Лигу шампиона и направиле хаос.

518200_navijaci_f

Медији у комшилуку тврде да су навијачи клуба из Познања започели инциденте. Министарство спољних послова Пољске саопштило је да је један навијач убоден ножем у руку, али да је после краћег задржавања у болници, наставио „својим путем“.

Код Муслимана тренутно траје рамазански пост, па су Сарајлије посебно гневне што су им гости из Пољске покварили ифтар, традиционални вечерњи оброк после целодневног поста

Очевици који су присуствовали немилим догађајима тврде да су пијани Пољаци узвикивали „Ово је Србија„, те разбијали излоге, док им се локалци нису супротставили.

Хаос у граду на Миљацки трајао је сатима, с обзиром да су се две фракције константно сукобљавале у мањим околним улицама.

После вишечасовне јурњаве, полиција је успела да смири и једне и друге.

Портпарол сарадјевске полиције Ирфан Нефић рекао је за „Дневни аваз“ да је ухапшен један држављанин БиХ и да је оштећено пет полицијских аутомобила и осам приватних возила, као и аутобус којим су пољски навијачи стигли у Сарајево.

Сарајево и Лех састају се у уторак на Кошеву (21.00 часова), у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here