Насловна Политика Хаос у Кливленду, сузавцима на активисте

Хаос у Кливленду, сузавцима на активисте

0
ПОДИЈЕЛИ

На улицама Кливленда дошло је до сукоба између полиције и присталица Покрета за права црнаца, а више особа је ухапшено, пише “Раша тудеј“.riots

Стотине активиста из целе државе окупило се код Државног универзитета у Кливледну на првој конфернцији на којој се расправљало о скорашњим ескалацијама сукоба између полиције и црначке заједнице.

Након завршетка конференције активисти су се окупили на улицама када је дошло до нереда.

Полиција је покушала да растера скуп, који је блокирао саобраћај, коришћењем сузавца, а снимци и фотографије су објављени на друштвеним мрежама.

Како се наводи, неколико особа је ухапшено, а међу њима је и један четрнаестогодишњи дечак. Окупљени су се жестоко противили његовом хапшењу, да би га на крају полиција пустила.

“Кливленд изгледа као Фергусон, као Балтимор, изгледа као и свако друго место где постоји угњетавање. Овом конференцијом смо желели то да расветлимо и да посветимо пажњу на то шта се дешава у граду и у целој држави Охајо“, навела је организаторка Малаја Дејвис.

Међу присутнима на конференцији били су и отац Мајкла Брауна, убијеног у Фергусону и мајка Ерика Гарнера, који је такође убијен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here