Насловна Политика Хаос међу Радикалима: Шешељ изгубио компас, смењује кога стигне

Хаос међу Радикалима: Шешељ изгубио компас, смењује кога стигне

0
ПОДИЈЕЛИ

Војислав Шешељ је наставио чистку у врху СРС и сменио оба потпредседника Извршног одбора – Ђурађа Јакшића и Марка Миленковића, сазнаје “Блиц”.

seselj

Од свих смена које је Шешељ извршио у последња три месеца, ова је изазвала највећи револт чланства.

Уместо Јакшића из Новог Сада и Миленковића из Житорађе који уживају велики углед међу радикалима, доведени су потпуно анонимни и неискусни људи, Мирослав Малбаша и Мирослав Ивковић, обојица из Београда – каже извор “Блица” из врха СРС.

Како наводи, Малбаша и Ивковић су у странци били техничка лица, малтене физички радници – први је био задужен за озвучење страначких скупова, а други је познат као приватни возач Зорана Красића. Обојица ће сада одговарати Вјерици Радети, која је недавно постала шефица ИО СРС.

На удару Шешеља и Радете нашла се и Биљана Николић, председница Колубарског окружног одбора, којој је за координатора постављен Мирољуб Игњатовић, такође “техничко лице” из централе странке у Земуну.

Ђурађ Јакшић је председник Градског одбора СРС у Новом Саду и најближи сарадник Милорада Мирчића, док Миленковић и Николићева важе за људе Немање Шаровића, па се међу радикалима њихова смена коментарише као наставак чистке Шаровићевих и Мирчићевих људи.

Занимљиво је да су на изборима 2012. када СРС није прешла цензус и Јакшић и Николићева и Миленковић у својим локалним срединама освојили више од пет одсто гласова.

Подсетимо, Шешељ је раније сменио потпредседника Дејана Мировића, више чланова Председничког колегијума и читав низ председника окружних и општинских одбора, а са чела ИО склонио је Немању Шаровића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here