Насловна Политика Хансен: Вучић је био најважнији гост у Поточарима, требало је да говори

Хансен: Вучић је био најважнији гост у Поточарима, требало је да говори

0
ПОДИЈЕЛИ

Нерезидентни амбасадор Данске за БиХ Михаел Борг-Хансен изјавио је да је српски премијер Александар Вучић био најважнији гост у Поточарима 11. јула и да је очекивао да ће српском премијеру бити дата прилика да се обрати.

vucic

Хансен је, у интервјуу за сарајевски Дневни аваз напад на премијера Вучића, оценио “веома жалосном” чињеницом.

Дански амбасадор, за кога Аваз каже да је искусни дипломата који је значајне функције обављао у Вашингтону, Москви, Лондону и Кијеву, каже да је био присутан у Поточарима и истакао да је “катастрофално и прилично опасно” кршење безбедности готово уништило ову, како је рекао, прилику за почетак истинског помирења.
“
„Остаје нада да ће накнадни изрази жаљења и добре воље ипак послужити као подстицај за превазилажење тужног наслеђа овог и других догађаја у рату током деведесетих”“, навео је дански дипломата чије седиште је у Београду.

Хансен је казао да веома респектује српског премијера због, како је рекао, онога што он представља данас, поготово када је реч о његовој регионалној политици.

Не тако давно у Сарајеву је имао добре поруке које су промовисале суживот”“, подсетио је он.

Упитан, јесмо ли уопште свесни колико нас овакве ствари стално враћају уназад, те треба ли се забринути за будућност, Хансен каже да будућности мора бити и да последња ствар која је Европи потребна у овом тренутку је нестабилан Балкан.
“
Из тог разлога је немачка канцеларка Ангела Меркел, која је заиста заузета с много важнијим стварима, ипак дошла у БиХ, Србију и Албанију”„, навео је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here