Насловна Друштво Хаг: Станишићу и Жупљанину 22 године робије

Хаг: Станишићу и Жупљанину 22 године робије

0
ПОДИЈЕЛИ

Жалбено веће Хашког трибунала изрекло је правоснажну пресуду Мићи Станишићу, бившем министру унутрашњих послова Републике Српске, и Стојану Жупљанину, некадашњем начелнику Центра за регионалну безбедност у Бањалуци.

Стојану Жупљанину и Мићи Станишићу потврђена је провстепена пресуда и казна затвора у временском трајању од 22 године, уз издвојено мишљење једног од судија.

Време проведено у притвору у Схевенингену биће урачунато у казну, а када се створе услови, Станишић и Жупљанин ће бити пребачени у други затвор ради издржавања изречене казне, рекао је председавајући судског већа.

Претресно веће Трибунала раније је осудило Станишића и Жупљанина на казне затвора у трајању од 22 године због наводних злочина против човечности и ратних злочина почињених од априла до децембра 1992. године у бишој БиХ.

Оптужница против Жупљанина подигнута је 1999. године, а пребачен је у Хаг девет година касније пошто су га ухапсиле власти Србије, док је оптужница против Станишића подигнута 2005. године и он се те године предао суду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here