Насловна Друштво Гвозденовић на саслушању пред Одбором

Гвозденовић на саслушању пред Одбором

0
ПОДИЈЕЛИ

Одбор за антикорупцију Скупштине Црне Горе је прихватио иницијативу посланика Позитивне Црне Горе и члана Одбора Дарка Пајовића за контролно саслушање министра одрживог развоја и туризма Бранимира Гвозденовића и директора ЈП “Морско добро” Рајка Баровића, због тога што није познато  гдје је и на који начин усмјерена  потрошња финансијских средстава,које то предузеће убира, као и због незаконите наплате накнада за коришћење викендица на локалитету Ада Бојана, које су иначе нелегално саграђене, посебно када имамо у виду да се ради о локацији изузетне природне вриједности.

gvozdenovic-krije-nekretnine-slika-3981

„Ако се изузму редовни трошкови пословања Јавног предузећа за управљање морским добром, који на годишњем нивоу прелазе нешто преко милион еура, анализа финансијских извјештаја за период од 2008. до краја 2013. године показује да је, у наведеном периоду, предузеће најмање шест милиона евра преусмјерило у друге сврхе, умјесто да их уложи у развој зоне морског добра. Тако се , у поменутом извјештају, наводи и то да је ЈП Морско добро у сврхе рекламирања и спонзорства потрошило скоро 2,3 милиона евра“, саопштили су из медијског тима Позитивне Црне Горе.

Како додају, убирање прихода са локалитета Ада Бојана не прати ни приближно иста улагања на територији Општине Улцињ одакле се приходи инкасирају. Према подацима из финансијских извјештаја ЈП Морско добро, само у 2012. и 2013. години закључени су уговори о закупу викендица у вриједности преко 3,2 милиона евра. Поред тога што наплата накнада, за коришћење викендица на Ади Бојани, нема законског утемељења, ипак се наплаћује и то од 2008, а да нико не зна гдје тај новац завршава“.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here