Насловна Политика Гвозденовић побјегао са сједнице прије контролног саслушања

Гвозденовић побјегао са сједнице прије контролног саслушања

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланици црногорског парламента су заврши расправу о предлогу закључака одбора за економију поводом контролног саслушања министра туризма Бранимира Гвозденовића у вези приватизације хотела Ас.

Опозиција је замјерила Гвозденовићу што је напустио пленарну салу кад је та тачка дошла на дневни ред. Оцијенили су да је побјегао.

„То што нема министарства које је носилац посла је јасна порука да је све рађено наопако и да ствари хоће да се заташкају“, истакао је независни посланик Младен Бојанић.

Дамјановић је казао да, ако пленум усвоји предлог закључака то ће дати вјетар у леђа тужилаштву да се до краја суочи са тим предметом.

Независни посланик Дритан Абазовић оцијенио је да је на неки начин добро што је Гвозденовић побјегао из парламента јер је „гробар црногорске туристичке привреде“.

Небојша Медојевић (ДФ) казао је да је приватизација државне имовине обиљежена пљачком и корупцијом.

Најважнији предлог је да у случају раскида уговора за хотел Ас, он не би, сходно уговорима и анексу уговора, могао бити враћен Хотелској групи Будванска ривијера, већ се мора третирати као имовина државе која ће се ставити на јавну продају.

Предлог закључка је да Врховно државно тужилаштво, у складу са ингеренцијама, изврши неопходне радње у циљу утврђивања одговорности за штету насталу издавањем неважеће банкарске гаранције.

Ас је продат фирми „Нега турс“ у мају 2002. за пет милиона марака уз обавезу да уложе 22 милиона марака и да хотел заврше до краја 2003.

Обавезе нијесу испуњене ни након 12 година, па је потписан анекс уговора.

Министарство одрживог развоја и туризма је почетком године покренуло процедуре раскида уговора и наплате банкарске гаранције од три милиона еура код руске Сбер банке.

Утврђено је да гаранција није валидна, па је Министарство почетком марта поднијело кривичне пријаве против против представника инвеститора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here