Насловна Мозаик Гугл уводи алгоритам који ће брисати странице које негирају холокауст

Гугл уводи алгоритам који ће брисати странице које негирају холокауст

1
ПОДИЈЕЛИ

Након што се Гугл (Google) суочио са жестоким критикама упућеним на рачун свог претраживача, а везано за негирање холокауста над Јеврејима у Другом свјетском рату, ова компанија одлучила је да уведе алгоритме који ће препознавати странице које негирају холокауст и брисати их, преноси Б92.

Да се борба за истину или њено затамњивање и прикривање, као и покушаји релативизације историје дешавају и на интернету а у прилог томе су и задњи скандали који потресају Гугл. Сјетимо се само да је недавно и манастир Дечани био избрисан са Гугл мапе, дакле прекраја се и слика самог свијета.

Б92 наводи да није познато колико ће овај алат имати успеха у трајном уклањању негирања холокауста са Гугла.

„Велики број Британаца негативно је одговорио на питање о томе да ли се холокауст заиста догодио, а тврдили су да су информације добили са интернета,“ преноси овај медиј.

Прије него је Гугл унаприједио алгоритме, одговори на питања о холокаусту водили су ка линковима неонацистичких и антисемитских страница, као и разлозима за то „зашто је Хитлер био један од добрих људи“, наводи Експресс.хр.

„Осмислили смо побољшања која ће потспијешити приказивање мјеродавнијих резултата претрага и наставићемо да радимо у том смјеру“, саопштено је.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here