Насловна Политика Група европских посланика за укидање санкција Русији

Група европских посланика за укидање санкција Русији

0
ПОДИЈЕЛИ

Група европских посланика позвала је на укидање санкција Русији у отвореном писму упућеном редакцији „Раша тудеј“.

Посланици у писму указују на последице које Европа трпи због такве одлуке.

Они су навели да су у октобру 2014. године, неколико месеци након што је ЕУ увела санкције Русији, веровали да је изостанак партнерства са Русијом погрешна одлука и када је у питању политички (конфликт у Сирији) и када је у питању економски ниво и да ће за то морати да се плати цена.

Данас, више од две године од увођења санкција као реакцију на ситуацију у Украјини, аларм упозорења и даље и црвен, наводи се у писму, преноси Блиц.

У јулу 2014. године, санкције ЕУ проширене су и на појединце, што укључује и појединце из руских обавештајних служби. Њима је онемогућено да добију визе и путују у ЕУ. Александар Бортников, директор руске Федералне службе за безбедност (ФСБ) и Михаил Фрадков, директор спољне обавештајне службе, такође су обухваћени овим санкцијама.

И САД су увеле снакције Русији, али углавном економске, и никада нису угрозиле сарадњу са руским обавештајним службама. „Због чега ми то радимо, на штету наше сопствене безбедности?“, наводи се у писму посланика.

Ове санкције погађају Француску, али и Европску унију, што показује суспензија Савета за сарадњу о безбедносним питањима која траје од украјинске кризе.

Овај савет окупљао је министре иностраних послова и министре одбране и са француске и са руске стране.

Ови годишњи састанци нису се догодили од октобра 2012. године. Па чак и ако се интеракција не настави, укидање санкција би омогућило свеобухватнију размену, навели су посланици.

Русија захваљујући својој позицији у Сирији има приступ вредним информацијама о ИС. Била би грешка да окренемо леђа томе, посебно зато што наш непријатељ има много лица и свакодневно се мења. То би требало да буде разуман разлог са сарадњу са Русијом, да бисмо могли да разменимо кључне информацији о позицијама и намерама ИС, наводи се у писму, преноси „Блиц“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here