Насловна Мозаик Грешке које правимо за доручак

Грешке које правимо за доручак

0
ПОДИЈЕЛИ

Постоје сукобљена истраживања и ставови о томе да ли је доручак обавезна јутарња рутина. Без обзира шта сте чули или прочитали увjек је боље прво доручковати, а онда наставити са свакодневним обавезама.

hrana

Ако мислите да сте током ноћи и сна одмарали ваш организам, гријешите. Мозак се никада “не гаси“ као ни ваше тијело. Током ноћи се и даље црпи енергија. Људи пропуштају доручак из разноразних разлога, али најчешћи је недостатак времена.

Ево неке од грешака које правимо ујутру, када устанемо:

1. Не доручкујемо

Прескакање доручка из било којег разлога је прва јутарња грешка коју не би требало да понављате. Уколико немате времена за спремање доручка, најбоље рјешење је да га припремите претходно вече прије него што одете на спавање. На крају крајева пахуљице и млијеко (сок или чај) су најједноставније рјешење и не одузимају много времена.

2. Преједање за доручак

Наравно да доручак не треба да дуго траје, али то не значи да треба да једете као да нисте јели данима. Здрав оброк је обавезан, али нема потребе да се преједате. Тежак доручак може тештко пасти за стомак и отежава варење.

3. Исти доручак сваког јутра

Пахуљице и млијеко сваког јутра јесу утјеха у смислу да се храните здраво, али не треба их конзумирати баш сваког јутра. Не само што не уносите и остале неопходне материје, већ и брзо досади.

4. Заливање соком или водом

Храну је потребно сажвакати, а не само прогутати. “Жваћи, не гутај“, је опомена коју сте сигурно барем једном у животу добили од својих родитеља. Гутање никако није препоручљиво као ни заливање течношћу. Може тешко пасти за стомак и варење.

5. Једење успут

Поред тога што можете да испустите свој доручак у брзини и испрљате се, овакав начин конзумације доручка одузима доста енергије и ускоро ћете поново огладнити.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here