Насловна Мозаик Грешка у породилишту начинила ,,богаташа“ сиромахом

Грешка у породилишту начинила ,,богаташа“ сиромахом

0
ПОДИЈЕЛИ

bebe+porodiliste

Једна животна прича из Јапана могла би послужити као основ за писање сценарија за неки интригантан филм. Ријеч је о Јапанцу рођеном у богатој породици који је након замјене у породилишту прије шест деценија живот проживио у сиромаштву. Са друге стране, дјечак рођен у сиромашној породици уживао је у богатој породици, у луксузу приватних школа и високог образовања, а сада је власник велике грађевинске компаније.

Несуђени ,,богаташ“ провео је дјетињство у једнособном стану са женом за коју је мислио да му је мајка и са њена три сина, а неко вријеме живјели су од социјалне помоћи.

Похађао је вечерњу школу јер је преко дана радио у фабрици, прије него што је нашао сталан посао као возач у једној фирми.

Истовремено, дјечак рођен 13 минута након њега одрастао је уз личног учитеља, након чега је студирао и постао успјешан послован човјек као и тројица његове браће са којима је одрастао. Након што су браћа закључила да четврти брат нимало не личи на њих затражили су да им болница покаже картоне а потом обавили и тестирање које је показало да је грешка заиста направљена. Тако је истина изашла на видјело.

,,Није ми било јасно како се то догодило. Нисам могао да вјерујем. Да будем искрен, нисам то ни желио да прихватим“, рекао је човјек који је одрастао у сиромаштву.

Суд у Токију је овог уторка одредио да му болница исплати 227.346 фунти одштете, што је много мање од 1,5 милиона колико је тражио.

,,Могао сам имати другачији живот. Желим да болница врати сат до дана кад сам рођен. Кад сам видио фотографије својих родитеља, пожелио сам да их видим уживо. Мјесецима нисам могао да суздржим сузе кад бих видио њихове фотографије“, рекао је.

Његова права браћа рекли су да ће га радо упознати и покушати да надокнаде пропусте начињене током низа година. ,,Било ми је јако драго кад сам то чуо и то је и оно што ја желим“, рекао је.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here