Насловна Политика Грчка влада демантовала писање медија: Ципрас није поклекао:

Грчка влада демантовала писање медија: Ципрас није поклекао:

0
ПОДИЈЕЛИ

Грчка влада негирала је данас да је прихватила све услове које су међународни кредитори поставили Грчкој. „Извјештаји у којима се наводи да је грчка влада у потпуности прихватила предлог институција нису тачни,” наводи се у саопштењу владе.629884_aleksis-cipras

Да је премијер Алексис Ципрас подлегао притиску први је јавио Financial Times, позивајући се на синоћње Ципрасово писмо повјериоцима, а сличну информацију јавио је и Ројтерс позивајући се на неименованог високог грчког званичника.

„Грци су јуче доставили нови предлог институцијама уз писмо премијера Алекиса Ципраса. Извјештаји у којима се наводи да је грчка влада у потпуности прихватила предлог институција нису тачни,” наводи се у саопштењу владе, додајуц́и да предлог владе укључује „низ амандмана на текст институција.“

Нови предлог представља покушај да се пронађе обострано корисно рјешење.

„Неколико мјера које су предложиле институције неће одмах бити примјењиване, већ у фазама, како би влада могла наћи одговарајуће мјере да их замијени,” наводи се.

Тај документ на двије странице, послат је челницима Европске комисије, Међународног монетарног фонда и Европске централне банке, елаборира изненађујући захтјев Грчке да се продужи сада већ истекли рок за враћање дијела дуга и за нови, 29,1 милијарду еура тежак пакет помоћи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here