Насловна Политика Грчка: Полиција упала у зграду државне телевизије

Грчка: Полиција упала у зграду државне телевизије

0
ПОДИЈЕЛИ

atina-demonstracijeГрчка интервентна полиција упала је рано јутрос у зграду бивше државне телевизије ЕРТ и из ње истјерала више десетина демонстраната, који су се у тим просторијама налазили још од јуна, када је влада у Атини изненада угасила тај јавни сервис, саопштила је полиција, јавља Танјуг.

Том приликом је избио сукоб између полицајаца и једног броја демонстраната, који су се забарикадирали у једном дијелу зграде и блокирали њен улаз, пренио је Ројтерс.

Полиција је испалила сузавац да би растјерала демонстранте и ухапсила два бивша радника телевизије и два члана синдиката због опирања наредбама полиције.

Испред зграде ЕРТ-а, која се налази у сјеверном предграђу Атине Агији Параскеви, почели су да се окупљају грађани у знак подршке запосленима на тој телевизији.

Изненадна одлука владе у Атини о гашењу сигнала ЕРТ-а у јуну и отпуштању 2.600 запослених, у покушају да се изађе у сусрет захтјевима финансијских инспектора ЕУ и Међународног монетарног фонда, шокирала је многе грађане у Грчкој, а премијера Антониса Самараса је коштала коалиционог партнера.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here