Насловна Политика Грчка: Демонстранти опустошили радњу и поделили храну

Грчка: Демонстранти опустошили радњу и поделили храну

0
ПОДИЈЕЛИ

Неколико десетина антивладиних демонстраната данас jе провалило у jедну продавницу у предграђу Aтине, опустошило jе и поделило храну грађанима, обjавили су данас грчки медиjи.Akropolj-Atina-Partenon

До инцидента jе дошло у предграђу Виронас, у источноj Aтини, кад jе око 30 демонстраната ушло у продавницу, узело храну са полица, а затим у радњи и око ње побацало памфлете, пренела jе агенциjа AП.

Полициjа наводи да у инциденту нико ниjе повређен.

Два дана пред референдум на коjем Грци треба да се изjасне о предлогу страних поверилаца за извлачење земље из финансиjских недаћа, данас ће се у Aтини у исто време, на одвоjеним протестима, окупити они коjи су за позитиван одговор и они коjи намераваjу да у недељу заокруже „не“, како препоручуjе грчка влада.

Скупови два противничка табора биће одржани вечерас, 800 метара jедан од другог у центру грчке престонице – присталице позитивног одговора окупиће се на некадашњем стадиону Панатенаикоса, док ће се они коjи се залажу за „не“ окупити на тргу Синтагма испред парламента, где ће им се обратити Ципрас.

Tиме ће се привести краjу петодневне ривалске кампање пред jедно од наjзначаjниjих гласања у модерноj историjи Грчке, при чему многи Грци jош не знаjу како ће гласати, преноси AП.

Грчки премиjер Aлексис Ципрас обећао jе забринутим гласачима да ће у року од 48 сати после референдума бити постигнут споразум.

„Људи не треба да брину jер ћемо имати споразум 48 сати након референдума. Или споразум коjи неће бити одржив ако људи гласаjу са „да“, или, ако људи гласаjу са „не“, у понедељак ћу бити у Бриселу да потпишем споразум“, рекао jе Ципрас синоћ на грчкоj телевизиjи AНT1, преноси „EУ Oбсервер“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here