Насловна Мозаик Грбић: Биће шеста срећа

Грбић: Биће шеста срећа

0
ПОДИЈЕЛИ

Селектор одбојкаша Никола Грбић рекао је да је сребро у Светској лиги велики успех и да верује да на Европском првенству наш тим може до полуфинала.

NIKOLA GRBIC

Репрезентација Србије је протеклог викенда у финалу елитног такмичења поражена од Француске са 3:0, а Грбић је тако освојио пето сребро у Светској лиги, прво као тренер.

„Замолио сам играче: ’Кад ја већ нисам освојио злато као играч, освојите га ви за мене’. Али, биће шеста срећа“, рекао је Грбић.

Иако је у финалу пропуштена шанса за освајање првог злата у историји, легендарни техничар је истакао да сви треба да буду свесни колики је успех освојити сребро у тако јакој конкуренцији, каква је била на финалном турниру у Рио де Жанеиру.

„Да нас је неко питао пред полазак у Бразил да ли хоћемо да играмо финале и узмемо сребрну медаљу у конкуренцији Бразила, Пољске, Америке, Француске и Италије, мислим да бисмо сви редом потписали. У том смислу не бих да то заборавимо. Сада је најјачи утисак последњи, јер смо изгубили са 3:0 од Француске, а начин на који смо изгубили је то што мене боли. Али, када се преслишамо колико смо радили у последња два месеца, колико смо се трудили и новина увели и колико су сви дали себе од првог до последњег, не само играчи, треба да смо задовољни. Ово је одличан почетак, али се надам да ћемо исправити ствари које могу да се исправе, да још консолидујемо своју игру, па да на Европском првенству будемо још бољи“, истакао је Грбић.

ODBOJKASKA REPREZENTACIJA SRBIJE

Грбић је са репрезентацијом почео да ради пре нешто више од два месеца и резултати су већ видљиви, а утисак је да наш тим може само да напредује како време буде одмицало.

„За многе ствари треба времена, за аутоматизацију неких ствари, покрета и осталог. Ова врста такмичења је таква да се много путује, а мало тренира. Ми јесмо заједно два месеца, али када се све стави на папир колико смо реално тренирали, то је минимум један сат мање него што би требало. И ту заиста говорим о минимуму јер је много путовања која вас уморе, а ви не тренирате. Сада када будемо имали период када ћемо више тренирати, а мање путовати, надам се да ће то подићи ниво наше игре. И остали ће подићи форму. Али, надам се да ће наше подизање форме бити довољно да се опет нађемо у полуфиналу Европског првенства“, нагласио је Грбић.

Селектор репрезентације Србије је истакао да је њему и стручном штабу завршни турнир показао на чему треба посебно да се ради у наредном периоду.

„До сада смо имали неке индикације, али сада је ово дефинитивно показатељ да смо својим радом и тренинзима дошли до овог резултата. Сада само треба да видимо шта треба променити, које вежбе и коју тактику, ако треба, и приступ и шта треба да радимо да бисмо подигли своју игру“, открива Грбић.

Наредни изазови одбојкаше чекају у октобру, када је на програму Европско првенство у Италији и Бугарској, на питање о очекивањима, Грбић је рекао:

„Сада се очекује финале Европског првенства, а ми опет треба да играмо са неким Французима или Италијанима четвртфинале. Не бих да идем даље колико ће бити тешко. Руси су променили тренера, доћи ће у пуном саставу, тако да треба да се спремимо да ће нам бити теже него у Светској лиги. Ово јесте био тежак турнир, међутим, очекујем још теже Европско првенство“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here