Насловна Политика Границу са Хрватском „исцртава“ договор или арбитража

Границу са Хрватском „исцртава“ договор или арбитража

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да се нада да ће у Београду и Загребу постојати расположење за договор о спорним питањима у вези с границом између две државе, а ако до тога ипак не дође две стране ће се, верује, договорити да се то питање реши на арбитражи.

1903-2015---vucic-intervju_620x0

„Надам се да ћемо са Загребом то решити у доброј вери, и мислим да ће за то постојати добра воља и у Београду и Загребу. Ако не, мислим да ћемо имати снаге да се заједнички договоримо да идемо на арбитража“, поручио је премијер новинарима у Крупњу одговарајући на питање да ли и Србија може бити у спору са Хрватима и Словенцима имајући у виду део заједничке границе.

Он је прецизирао да Србија има спор око границе само са Хрватском и да то није само питање Шаренградске аде како се то обично поједностави и изразио уверење да дијалогом и озбиљним разговором може да се нађе решење.

Приметио је, међутим, да не могу неке земље у својим политичко-правним сукобима око граница које имају најмање са пет земаља, да користе пет различитих принципа.

Дајте користите бар један па да знамо шта мислите„, поручио је премијер.

Он је рекао да се у спору са Словенијом и БиХ не могу користити два принципа, „са ЦГ трећи, а са Србијом ћете четврти“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here