Насловна Друштво Графити ОВК на цркви у Липљану

Графити ОВК на цркви у Липљану

0
ПОДИЈЕЛИ

На цркви Светих Флора и Лавре у Липљану јутрос су осванули графити са натписом ОВК, а о инциденту су обавештени полиција и Епархија рашко-призренска.

Lipljan

Председник црквене општине Липљан Зоран Симијоновић рекао је да су га јутрос око осам сати грађани обавестили да је исписан графит, због чега је одмах позвана полиција.

Према његовим речима, грађани су узнемирени иако у последње време није било међунационалних проблема у том месту.

„Нисмо очекивали овако нешто, тако да смо забринути да ли ће све остати на овоме или ће бити нових инцидената“, рекао је Симијоновић, који је додао да су обавештене све институције Скупштине општине Липљан.

Он је такође рекао да током божићних празника није било никаквих проблема, због чега су јако изненађени исписивањем графита на цркви у Липљану.

Начелник Косовског управног округа Срђан Петковић навео је да су мештани Липљана уплашени и да нису желели да излазе пред камере, јер се боје евентуалне освете.

„Волео бих да ово није повезано са догађајима који су се десили у Француској претходних дана, али све показује да се и овде одрази кад год неки екстремни случајеви или екстремисти нешто ураде у свету“, сматра Петковић.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here