Насловна Друштво Градска лука у Будви преименована у дукљанску

Градска лука у Будви преименована у дукљанску

1
ПОДИЈЕЛИ

Документ рогобатног имена, којим се планира будући развој и живот градске луке, узнемирио је понајвише мештане Старог града. Истоимена месна заједница хитно је упутила писмо ЈП “Морско добро”, које газдује најужим појасом уз обалу, у којем је изнела примедбе на Нацрт плана давања концесија за луке од локалног значаја и остале објекте обалне, поморске и друге инфраструктуре.luka budva

Председник МЗ, Слободан Бобо Митровић, уз напомену да предлагачи документа нису испоштовали демократску процедуру укључивања локалне самоуправе, навео је конкретно шта у њему не ваља.

,,Нацрт плана је крајње апстрактан и површан. Не садржи ниједан параметар: катастарске парцеле, површине мора и копна, границе и димензије садашње и будуће луке, снимке дубине мора, реке, потоке и изворе, који гравитирају ка обали, као ни податке о копненом и поморском саобраћају и контакт зони старог града као заштићеног културног добра“, набраја Митровић мане нацрта.

У писму МЗ Стари град постављено је и питање да ли то будући концесионар, а садашњи закупац “Стратеџ група”, поставља своју визију развоја будванске луке. Старограђани упозоравају надлежне да је промењено и њено име. Уместо миленијумског имена Будва, градска лука се сада зове Дукљанска марина.

Недавно је, усред сезоне, градска лука била блокирана.Учинили су то власници барки из Старог града и других делова Будве, бунећи се против високих цена за везивање пловила, које им је одредио закупац, а које се крећу до 800 евра годишње, за рибарске чамце.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here