Насловна Политика Градови без струје, поплаве, непроходни путеви

Градови без струје, поплаве, непроходни путеви

0
ПОДИЈЕЛИ

Снијег који данас пада на сјеверу Црне Горе направио је веће проблеме у саобраћају, па је на више путева обустављен саобраћај. Због лоших временских услова и становници општина Колашин, Пљевља, Плав немају струју.

mojkovacdanas

Саобраћај на путу Никшић-Шавник обустављен је за све категорије возила, због невремена.

Такође, усљед снијежних падавина, обустављен је саобраћај за камионе са приколицом и шлепере,  на путевима Подгорица – Бијело Поље, Никшић – Илино брдо, Никшић – Плужине, Пљевља-Гранични прелаз Ранче и Рожаје-Кула.

herceg4

На сјеверу Црне Горе јутрос пада снијег, а највише га има на Жабљаку, гдје је измјерено 102 центиметра.

У Колашину је измјерено 19, Шавнику 12, Андријевици и Пљевљима седам центиметара снијега.

У Плаву, Бијелом Пољу и Плужинама висина снијежног покривача је пет центиметара, а Рожајама и Беранама два.

Најнижа температура јутрос у осам сати измјерена је на Жабљаку, – три степена, а највиша у Бару 13 степени.

Према најавама метеоролога у Црној Гори данас ће бити облачно и кишовито вријеме, са повременим пљусковима и грмљавинама, а на сјеверу у вишим планинским предјелима снијег који ће се постепено ширити на ниже предјеле.

одрон

На путу Будва – Цетиње, саобраћај се одвија једном траком због одрона у мјесту Борета. У прекиду је саобраћај на путу Котор Будва, Тиват – Котор, до аеродрома и пут Бар – Подгорица – Сутоморе.

поплава

Критично је било и у Петровцу, гдје су обилне падавине изазвале велике проблеме.

петровац

Велико невријеме са обилном кишом које је синоћ и јутрос захватило Боку, причинило је доста проблема у Тивту гдје је вода продрла у подруме и приземне етаже више пословних објеката и приватних кућа. Упркос труду екипа комуналаца и припадника Службе заштите који су интервенисали на више мјеста у цијелом граду, чистећи одводе и црпећи воду, бујице су преплавиле Јадранску магистралу у Лепетанима, на Опатову, Доњој Ластви, Сељанову, Калимању и Думидрану.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here