Насловна Политика Градоначелник Требиња: Суторина је дио ХН, све остало су политичке манипулације

Градоначелник Требиња: Суторина је дио ХН, све остало су политичке манипулације

0
ПОДИЈЕЛИ

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић каже да је на питање Суторине одавно стављена тачка, а покретање тог случаја сада, је како истиче, само покушај да се наруше односи двије државе.

sutorina1

„Што се тиче мене као градоначелника Требиња у вези са Суторином, за мене тај проблем практично не постоји. Суторина је за мене саставни дио Херцег Новог, а сва ова дешавања тренутна сматрам политичком инсинуацијом која је смишљена да квари односе између Требиња и Новога и пограничних општина у источној Херцеговини са Црном Гором до које је мени највише стало. Они који су нешто хтјели, имали су прилике да то рјешавају на државном нивоу, мислим да је све ово само злонамјерно подметање и Требињу и општинама Источне Херцеговине. Да поновим, Суторина је саставни дио општине Херецг Нови, тако је било већ годинама и деценијама и не видим начин да се промијени такав став и такав однос“, рекао је Вучуревић за Радио Антена М.

Он сматра да је питање Суторине поново покренуто због одређених социјалних тензија у РС.

Неко мисли да би се стварањем неких афера типа Суторине пребациле ствари са једног поља на друго и да је то нешто већ опробано да се не види дрво од шуме. То је чисто дневнополитичка прича која нема никакве везе, ја сматрам да је мој став уједно и став већине грађана Требиња- то је питање за нас завршено„, истакао је Вучуревић.

Вучуревић  каже да и у Требињу има партија које се залажу да се Суторина врати Босни и Херцеговини, али, како наводи, жеља становника Требиња је да граде добре односе са сусједима, те не виде смисао у тој политичкој причи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here