Насловна Издвојено „Грађанска опозиција“ – продукт АВНОЈ-а

„Грађанска опозиција“ – продукт АВНОЈ-а

13
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Драгутин Дашо Дурутовић

Једном је Блаженопочивши патријарх Српски Господин Павле рекао, да човјек не бира када ће се родити, од којих родитеља, у којем времену и под којим условима, али да има избор како ће живјети…

Да ли су то његове ријечи или великог Владике Николаја Жичког мање је важно, али свакако свједоче истину.
Сваки човјек када добије облике свијести сврстава се на неку страну, макар на страну неког спортског клуба.

Не могу да замислим човјека који нема свој став, идеолошки и политички, своју мисао и припадност некој идеји. Чак и не мора да се бави политиком, али сам мишљења да мора имати став у односу на стварност.
Када сам ја почео да схватам ставрност поставио сам много питања, јер ми је то стварност наметала, а ја сам се већ опредјељивао и сврствао на једну страну идеолошки, вјерски, политички, духом и на сваки други начин.

Мене је дух сврстао уз свој народ, уз своју нацију, државу, породицу…
Примијетио сам да је нака нелегална герила у Јајцу поништила нека вјековна правила и покушала да изједначи нешто што се не може изједначити и што не може једно са другим.

Зашто помињем ту герилу и њихову нелагелну скупштину, која није бирана вољом народа на изборима? Из те скупштине, тек сам касније сазнао, након дугог лутања, излегла се једна група, идеолошка, која и дан данас траје.

„Група“ која би у данашњој терминологији звучала као „грађанска“, насупрот оној почетној искри из које су настали другови, радници и сељаци, пролетери. Данас су то „грађани“ без припадности, макар званично.

Одувијек сам се питао одакле настају и која је идеолошка матрица оних који себе данас у МNE називају „грађанском опозицијом“ ?

Дошао сам до закључка да су они настали баш тада у Јајцу, да су производ АВНОЈ- а, да су прво били партизани, комунисти, а онда када се распао тај ситем (макар формално, јер суштински није још увијек) они су постали тзв. „грађанска опозиција“.
А, ко је сачињава: Већином симбиоза бивших комуниста – атеиста, који, интересантно, истовремено у својим кућама држе Брозову фотографију у позамашној величини, и слику Краља Николе. Неријетко и стари Крсташ барјак.

Питао сам се какаве има везе Броз, као званични комуниста, социјалиста, са краљем националистом, православним Србином, те закључио да нема никакве. Но, у мојој земљи је данас све могуће и такви себе називају „грађанском опозицијом“.

Нису они опозиција, већ декор власти. Исти идеолошки склоп, исти дух, чак мислим много опаснији, јер ови из режима све ово раде из чистог интереса и зарад очувања власти, а ови „грађани“ кад би их запало нама би главе дошли.
Уосталом,они су наследници оних који су сијали „пасја гробља“ по Црној Гори од 1941. до 1945. године.

Од заклетих комуниста – атеиста, постали су присталице НАТО пакта, ЕУ, противници Русије, радничка одјела су замијенили проевропским вриједностима, шетају на парадама педера, беспоговорно прихватају све западне „вриједности“… Толико о њиховој доследности.

Извор: „Барски портал“

13 КОМЕНТАРИ

 1. 21
  5

  Поштовање господине Дурутовићу! Погодили сте у сами центар мимикрије зване ,,грађанска опозиција,,.То су само једни те исти настављачи антисрпске политике оличене у
  дјеловању комунистичке интернационале и усташоидне језуитске подвале.

 2. 19
  4

  Тачно тако…!
  Грађанска опција једнако антисрпска.
  Нешто бесполно попут југословенства.

 3. 7
  1

  То су малумни људи несвјесни своје несвијести,одрођени од свог народа, не разликују географско поријекло од припадности неком народу и који се у очи смију када изговориш своју вјековну припадност док их боли уво за интересе свога народа већ се боре за интересе туђина…

 4. 5
  1

  Све би те „грађане“ купио за џак долара, лагано,толики су моралитет. Наши непријатељи то добро знају зато их и форсирају…

 5. 1
  1

  Можете поједини грактати и бранити ове ткз малограђане али они су једно дно дна.

 6. 0
  0

  Milachic je izneo jednu lepu tezu u onom TV duelu sa par kandidata opozicije:

  Vreme je da se VECHITI POLITICHARI U CG PENZIONISHU, da mladi povedu CG putem tradicija uz razumevanje modernog vremena.

  Autor pripada staroj gardi (vishe duhom nego izgledom). On je ochigledno potomak jednog od aktera u istrebljujucem brato-ubilachkom ratu od pre 70 godina, koji je vodjen paralelno sa borbom protiv okupatora.

  Ovo je najgluplji moguci izbor da se izadje sa tim tezama nashih dedova, da se ta kost baci u masu da se oko nje kolju, dok ostavljamo Mila Lopova-Ucenjenog Izdajnika na miru.

  Ako DF nije gradjanska partija, onda po meni treba to i da postane. Nadam se da znate shta pojam znachi. Ima jedan Boshnjak-kandidat za Prez, koji je imao Nacionalistichku Boshnjachku Partiju, pa joj je promenio ime u gradjansku partiju. Zasto? Kaze, zbog pomirenja. To je za mene pravi chovek. Takav primer mora i autor i oni podrzivachi da slede, ako misle dobro Crnoj Gori.

  A ovaj gore drugar, umesto da je napisao chlanak o Milu-Acu-Branu Lopovima, on se sav pretvorio u napadacha na URA i Demokrate, koji su prihvatili kandidata, koji je predlozio DF!!!! Shta bre vishe hocesh od njih? Da ti peru noge? Svako, ko ima 2 grama mozga treba da osudi takve chanke. Posle izbora doveshcu mog djeda po majci da se dzapa po vama o komunjarama i bradonjima chetnicima, pa rashchistite vashe 70-godina stare rachune.

  Ovog puta dajte da se okupimo oko ZAJEDNICHKIH IDEJA, nove CG, koja bi bila sve ono shto sada nije:

  ~ PONOSNA CG
  ~ ISTINSKI DEMOKRATSKA
  ~ FER CG U KOJOJ SU SVE MANJINE RAVNOPRAVNE SA VECINSKIM STANOVNISHTVOM U SVIM PRAVIMA NA SVETU
  ~ USPESHNE CG U SVAKOM POGLEDU

  • 0
   0

   Upitao bih posetioce:

   Imate onog Nikolu Zeca, zatim druge komentatore iz dijaspore. Oni tvrde da su PRAVI SRBI. Ja im verujem na rech.

   Ehh sad – mozete li da pogodite – gde svi oni zive? Svi zive ili u Rusiji ili u Belorusiji?
   Pogreshno. Svi do jednog, ukljucujuci i mene, svi zivimo u tom omrazenom, „trulom“, „propadajucem“ Zapadu (EU i US). Shta vam to govori? Svi mi imamo rechi kritike-ogorchenja za bombardovanje, OTIMANJE KIM-a, neokolonizacije CG putem ambasada i NGO…. Ali svi do jednog od nas iz dijaspore ni ne pomishljamo da mrdnemo iz tog Zapada.

   Ako cemo to da prevedemo, svi mi vani (poshto vam zelimo samo dobro) zelimo i vama u CG da zivite kako mi zivimo na Zapadu.

   Niko od nas ne zeli vam, da iskopirate zivot-drzavno uredjenje, kakav je u – Rusiji.

   To sve kazem, jer je Zapad zasnovan na GRADJANSKOM ZIVOTU. To je onaj Polis u Staroj Grchkoj i Rimu sa Senatorima, koje narod (a ne klika partije) bira. Na Zapadu su sve partije GRADJANSKE. Mogu da imaju nacionalistichki tvist, ali su u dushi istinski demokrati zagovarach demokratskog gradjanskog drushtva.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here