Насловна Насловна Грађанска опозиција: Нема повратка у парламент

Грађанска опозиција: Нема повратка у парламент

4
ПОДИЈЕЛИ

Грађанска опозиција поручила је да ће наставити бојкот парламента и поред препоруке потпредсједника Сједињених Америчких Држава Мајка Пенса да се врате у Скупштину Црне Горе.

Пенс се током дводневне посјете Црној Гори састао са лидерима  грађанске опозиције, а Бијела кућа је саопштила након  састанка да је потпредсједник опозицију позвао да се врати у парламент.

Лидер Демоса Миодраг Лекић казао је да та партија неће прекинути бојкот док се не елиминишу разлози за његово трајање.

Иначе, Пенс није говорио о прекиду бојкота већ о сарадњи партија како би се тешка криза превазишла. Разумјели смо да је ту поруку, поред опозиције, послао и предсједнику Владе. Одговорно ангажовање свих политичких субјеката јесте могући излаз из дубоке кризе”, казао је Лекић  “Вијестима”.

Осим Лекића, на састанку са Пенсом били су и лидери Социојалдемократске партије, Демократа и покрета УРА Ранко Кривокапић, Алекса Бечић и Дритан Абазовић као и потпредсједница Социјалистичке народне партије Данијела Павићевић.

Подсјећајући да се потпредсједник САД-а није састао са лидером ДПС-а Милом Ђукановићем и челницима ДФ-а, члан Предсједништва СДП-а  Иван Вујовић је казао да  Пенс “за разлику од власника ДПС-а, не сматра да је опозиција државни непријатељ”.

Јасно је зашто се Пенс сусрео са опозиционарима, као што је и јасно зашто је власник ДПС-а посебно фрустриран због тог сусрета. Сусрет је засметао и омиљеној опозицији власника ДПС-а, са којом у идиличној хармонији производи тензије, сукобе и ћерања по Црној Гори.  Свакоме је дато мјесто које заслужује”,оцијенио је Вујовић, наводећи да је јавности јасан став СДП-а о бојкоту парламента.

Наводећи да  поруке Пенса схвата као добронамјеран савјет, Абазовић је казао да се УРА неће враћати у Скупштину. Абазовић  је упозорио да није добро да чланицом НАТО-а и будућом чланицом ЕУ влада политички монопол једног човјека и партије.

Због тога је расписивање нових парламентарних избора једини пут за рјешавање политичке и социо-економске кризе, након чега би могао почети широки дијалог о неопходним реформама, које би омогућиле одржавање тих фер избора”, поручио је Абазовић.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Sta sad Demokratski Fronte sta sad Milo Djukanovicu kako dalje doakali su nam ovim sto nece u skupstinu da izatovemo tenzije nemire malo na ulicu a ti bači ooet suzavac i ovaj narod sto smo zaveli je posten vidio si i sam ije htio da napadne miliciju pa si morao sam da organizujes kriminalce sa policijskim legitimacijama sa maskama fantomkama da gadju miliciju . Milo provaljeni smo tvoj najbolji sluga Demokratski Front!

 2. 0
  0

  Ne zna se ko je gori, režim sa svojim satelitima (DPS, SD, BS, AK, HGI), „dvorska“ opozicija koja otvoreno pomaže i služi režimu (DCG, SDP, URA, SNP, DEMOS) ili DF koji sluđuje pošteno opoziciono biračko tijelo tako što jedni (Mandić&Co) idu da se grle i ljube sa glavnim Đukanovićevim pulenom Vučićem ili veličaju NATO, pljujući po Srbiji i Rusiji (Medojević)!

 3. 0
  0

  Неможете одма провидно је.Морате мало да се фолирате.А само вас глупи нису провалили олоши издајничка!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here