Насловна Политика Грађанска алијанса: Скупштина као у једнопартијском систему

Грађанска алијанса: Скупштина као у једнопартијском систему

2
ПОДИЈЕЛИ

Скупштина Црне Горе дјелује као у једнопартијском систему, оцијењено је из Грађанске алијансе.

Тренутна ситуација, у којој комплетна опозиција бојкотује рад парламента, а који у овом тренутку на дневном реду има веома важна питања, само иде наруку владајућој коалицији која ту ситуацију веома вјешто користи. Свједоци смо да планови Владе попут предлога буџета за идућу годину, а вјероватно и комплетан санациони план, без икаквих проблема и неопходне дискусије, добијају потребну већину у Скупштини.

Нажалост, терет свега тога, на крају ће сносити најугроженије категорије становиштва које ове владине мјере највише и погађају. Рекло би се да је владајућа коалиција у веома лагодној ситуацији јер им је омогућено да све предлоге који сами осмисле, на крају, без икаквих препрека, и изгласају. Као у једнопартијском систему“, казала је за „Дан“ Сања Рашовић, координаторка програма у Грађанској алијанси.

Како је нагласила, свима је јасно какву поруку опозиција жели да пошаље бојкотом рада Скупштине и из којих разлога су се одлучили на то, али је неопходно и да коначно предузму неке конкретне кораке уколико желе да покажу да су репрезентативни представници грађана који су их недавно гласали на изборима.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here