Насловна Политика Грађанска алијанса прати изборни процес

Грађанска алијанса прати изборни процес

0
ПОДИЈЕЛИ

Грађанска алијанса ГА саопштила је да ће од расписивања парламентарних избора 2016. реализовати низ активности у циљу праћења неких елемената изборног процеса.

Грађанска алијанса ће објављивати недјељни извјештај који ће садржати информације о мониторингу медија, тачније мониторингу извјештавања четири штампана медија и централних информативних емисија пет ТВ кућа, у току трајања изборне кампање.

„Кроз мониторинг посебна пажња ће бити посвећена томе колико балансирано медији извјештавају о изборној кампањи и говору мржње на предизборним скуповима, као и праву на слободу јавног окупљања“, саопштено је из ГА.

Кроз недјељни извјештај, како су објаснили у тој организацији, пратиће се активности и осталих невладиних организација које ће пратити предизборни процес као и информације од важности за све грађане који имају право гласа.

„Кроз осмишљени сајт веб гласач, грађани ће имати прилику, одговарајући на постављена питања, да идентификују политичку партију која кроз свој програм баштини вриједности и ставове који су најближи њиховим. Након одржавања парламентарних избора 2016. објавићемо финални извјештај који ће бити својеврсна анализа свих горе наведених активности, али који ће уједно идентификовати евентуалне мањкавости предизборне кампање“, наведено је у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here