Насловна Друштво Грађани опет плаћају цијену неодговне политике ДПС-а

Грађани опет плаћају цијену неодговне политике ДПС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Раст цијена горива за 12 до 16 центи по литру, само је још један у низу удара на стандард грађана које Влада континуирано спроводи, пребацујући грађанима да исправљају и плаћају њихове грешке и вишегодишњу погубну економску политику, изјавио је Зоран Микић, члан Координационог одбора и координатор за инфраструктуру ГП УРА.

„До када ће грађани плаћати цијену ваше неспособности, неодговорне економске и лоше социјалне политике? Смањење накнада за мајке, раст цијена горива, замрзавање плата у јавном сектору, смањење дјечјег додатка уз очекивани пораст цијене електричне енергије новогодишњи су „поклони“ које је Влада припремила за грађане Црне Горе“, наводи се у саопштењу.

Микић додаје да је протекло непуних 16 мјесеци од кад је Уставни суд оборио претходну Уредбу о такси за гориво и само пар дана од укидања таксе за радио пријемнике, а Влада је већ припремила и спровела у дјело нову акцизу. Подсјећа грађане да нико није одговорао за 9,6 милиона еура отетих од грађана по основу претходне неуставне таксе.

„Нова акциза на гориво значи да ће грађани од наточених 10 еура горива, са једним еуром помоћи буџет. Намјере су Владе да ова акциза замијени некадашње таксе од по један еуро на СИМ картице, електрична бројила и кабловске прикључке које грађани још нијесу заборавили јер су и тада, као и данас, најрањивије категорије становиштва попуњавале дефицит у буџету“, наводи се у саопштењу.

Додаје да су све ове мјере продукт нерационалне политике власти и показатељ неспособности да се води економски рационална и одржива политику, а крајњу цијену овакве погубне политике плаћају грађани.

„Умјесто да наплатите дио од 770 милиона пореског дуга од ваших тајкуна и пријатеља, или да уведете порез на стварни луксуз (гориво то није) и на тај начин увећате приходе у буџету, ви већ годинама једино од грађана разним таксама, уредбама, акцизама и кредитима (само у 2017. планирано је задужење од 454 милиона) попуњавате приходну страну буџета“.

„До којег сте нивоа довели стандард грађана показују јучерашње слике са бензинских станица широм земље. Ово је само још један показатељ да су Црној Гори, због дубоке политичке, институционалне и социо-екононске кризе, потребни ванредни парламентрани избори. Црној Гори су неопходне хитне реформе и велики заокрет у економској и социјалној политици које ДПС са својим сателитима и паразитском политиком на рачун грађана није у стању да спроведе“, поручује Микић.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here