Насловна Друштво Грађани Мурине позвали надлежне да их заштите од злонамјерних инвеститора

Грађани Мурине позвали надлежне да их заштите од злонамјерних инвеститора

1
ПОДИЈЕЛИ

Неоснована кривична пријава неодговорног инвеститора, који је својом механизацијом насрнуо на приватне посједе грађана Мурине, била је повод да се данас испред зграде тужилаштва у Плаву самоиницијативно окупе грађани Мурине и Плава, налази се у саопштењу за медије.

„Кривичну пријаву инвеститор је поднио против пет грађана Мурине, иако је на протестном скупу против изградње хидроцентрала било неколико стотина људи, а петицију су потписали готово сви пунољетни грађани Мурине.

Приликом сваког протестог скупа асистенцију су пружали припадници полиције, тако да је све протекло у складу са законом и без ремећења јавног реда и мира и без било каквих инцидената, па је сазнање о подношењу неоснованих крвичних пријава велико изненадјење за грађане Мурине.

Неоснованом кривичном пријавом  инвеститор је очигледно желио да прикрије истину и да замагли стварно стање на терену. Данашње протестно окупљање није уперено против надлежних државних институција него против неодговорног инвеститора, који у жељи за прављењем профита жели да грађане Мурине остави без пијаће воде и који је бахато и без одобрења механизацијом насрнуо на њихове приватне посједе.

Покушај да се оваквим методама заплаше грађани МЗ Мурине је најобичнији промашај, јер грађани Мурине заправо немају избора и принуђени су да бране голи опстанак на овом простору.

Изградње хидроелектрана, и водозахват изнад базена из којег се Мурина снадбијева пијаћом водом, носио би са собом катастрофалне последице, јер  грађани ове мјесне заједнице и сада у љетњим мјесецима готово стално кубуре са несташицом пијаће воде.

А да не говоримо о нестанку воде за наводњавање и катастрофалним  последицама по биљни и животињски свијет коју би са собом донијело сушење корита Муринске ријеке.

Грађани су позвали надлежне да их заштите од оваквих поступака злонамјерних инвеститора, којима на опште разочарање грађана Мурине није страно да подмећу и да конструишу неосноване кривичне пријаве, што најбоље говори о њиховом карактеру.

Грађани мјесне заједнице Мурина траже од надлежних институција да ставе мораторијум на изградњу хидроцентрала на Муринској Ријеци и да их заиштите од честог узнемиравања од стране инвеститора, јер су грађани одлучни да сачувају живот на овим просторима и да одбране Муринску ријеку“, поручено је са данашњег скупа.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here