Насловна Друштво Грабар Китаровић непријатно изненађена јер је дубровачкој дјеци подијелила српске чоколаде

Грабар Китаровић непријатно изненађена јер је дубровачкој дјеци подијелила српске чоколаде

4
ПОДИЈЕЛИ

Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић је, поводом Дана дубровачких бранитеља, групи дубровачке дјеце уз своју фотографију подијелила и чоколадице из Србије. Након што је обавештена да су чоколаде произведене у Србији, она је упутила извињење уз изјаву да је „непријатно изненађена“.

Хрватска јавност је о томе сазнала након што је то на свом Фејсбук профилу објелоданио један родитељ уз фотографију чоколадице.

„Морао сам ово да ставим да видите у каквој држави живимо, био је његов вртић на пријему код Колинде и ово је добио из њених руку, њену слику и чоколаду из Србије, па је ли ово жалосно, и то на Дан дубровачких бранитеља. Браво!“, навео је овај родитељ, а пренио Дубровачки дневник.

Тим поводом, Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је „непријатно изненађена“ информацијом да је подјелила чоколадице из Србије дубровачкој дјеци.

“Извинићемо се родитељима, замјенићемо чоколадице хрватским производима“, поручила је Грабар Китаровић, додајући да није лично провјеравала пакете који су подјељени дјеци.

„Веома сам разочарана јер лично заступам и подржавам кампању „Купујмо хрватско“. У том пакету су се нашли производи који нису били хрватске производње, а који се налазе на хрватском тржишту. Хрватска предсједница мора подстицати хрватске производе и то се више неће догодити“, рекла је Грабар Китаровић.

“Родитељима који су добили те чоколадице ћемо се извинити и послати хрватске производе“, додала је Колинда Грабар Китаровић.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nekad su ustase svojoj djeci djelili oteto od pobijene, zaklane, u jamu survane srpske djece!
  Popravili se ustase.Za sad popravili.
  Za sad djeci poklanjaju srpsko, kupljeno.
  … Do neke druge prilike.

 2. 0
  0

  Pa se ustaškinja tobože sekira što je hr puna fašističkih simbola itd.Ona sa tog mesta ovim upravo kaže Srbi su zlo,od njih ni oras iz ruke,mrzite ih,proterujte,pa i ubijajte.Sve to gleda jadan i unesrećeni svet koji mora imati krivca.Krivac je Pionir Subotica,kako li su se podlo infiltrirali u poklon paketiće.

 3. 0
  0

  Ја мислим да ова великосрпска крава са омота чоколаде не мисли ништа добро о хрватској држави. Чак штавише, крава изгледа као да је боли папак за Колинду у државу јој!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here